Publicerad 2016-12-11

Totalt utspelade – släppte in tio (!) mål

Efter att ha missat tio matcher med en mystisk underkroppsskada fick Gabriel Landeskog äntligen göra comeback för Colorado.

Men kaptenens återkomst blev en mardröm.

– Det var pinsamt. Vi blev sönderpiskade i kväll, säger han till reportrar efter förlusten med 10-1.

Det var en match Landeskog nog vill glömma snarast möjligt.

Redan efter 20 spelade minuter var ställningen 6–1 till Montreal och innan matchen var över skulle Colorado släppa in ytterligare fyra puckar.

Bästa målskytt var Montreals lagkapten Max Pacioretty som stod för fyra mål och noterades även för en assist under matchen.

Efter matchen var den Landeskog inte det minsta nöjd med lagets insats.

– Besvikelse räcker inte för att beskriva det. Det var pinsamt, säger han efter matchen.

Legendaren såg rött

En annan Coloradospelare som stod i fokus inför nattens batalj var veteranen Jerome Iginla.

Matchen var 39-åringens 1 500:e i NHL, den 16:e spelaren någonsin att nå den mäktiga noteringen.

Men legendaren hade anledning att surna till under matchens gång.

När Montreals Aleksej Jemelin delade ut en farligt låg tackling på Joe Colborne sent i den tredje perioden såg Iginla rött och jagade efter den ryske backen.

Ett mindre handgemäng utbröt på isen och båda spelarna visades till sist ut till omklädningsrummen.

Tung var även natten för svenskarna i Vancouver.

Laget föll mot Florida som vann med 4–2 och bröt en fyra matcher lång förlustsvit.

Daniel Sedin styrde in en sen reduceringspuck i powerplay, assisterad av broder Henrik.

Jacob Markström stod i Canucks-målet och räddade 38 av 41 skott.