Rickard Rakell

Rakell: Jag är väldigt glad att jag får stanna här

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Trots intensiva rykten om att han skulle trejdas blev Rickard Rakell till sist kvar i Anaheim.

Det firade han med ett mål och en assist i en segermatch mot San Jose i natt.

– Ja, jag är väldigt glad att jag får stanna här. Jag trivs otroligt bra och vill hemskt gärna vara med på resan när vi vänder det här, säger han till Sportbladet efter 4-0-segern

Det var en av de mest brännande frågorna när klockande tickade mot deadline i NHL under måndagen:

Kommer Anaheim Ducks att trejda Rickard Rakell? Rykten i den riktningen hade gått i en månad och åtskilliga lag sades vara intresserade av den 27-årige stockholmarens tjänster.

Men i slutändan hände ingenting, Rickard blev kvar i södra Kalifornien – förmodligen för att general managern Bob Murray begärde för mycket i utbyte mot prickskytten som två gånger i NHL-karriären gjort fler än 30 mål i grundserien.

Tackade för förtroendet

Tack för det, sa trotjänaren som tillbringat samtliga sina nio säsonger i Nordamerika med anka på bröstet, och gjorde både mål och assisterade i segermatchen mot Sharks i San Jose i natt.

– Ja, jag är väldigt glad att jag får stanna här. Jag trivs otroligt bra och bara för att det går lite tungt just nu, både för laget och en själv, ger man ju inte upp. Tvärtom, jag vill vara med på resan när vi vänder på det här, säger Rickard när vi når honom efter 4-0-segern.

Det hörs att organisationen ligger honom varmt om hjärtat efter nästan ett decennium.

– Så är det. Det har varit fantastiskt här, jag har haft så jäkla roligt och fått spela med idoler som Teemu Selänne och Saku Koivu och andra, fortsätter han.

– Nu är det andra tider, men det känns som vi har något intressant på gång med med många unga, lovande spelare och som sagt, jag ser fram emot att få vara med om vändningen framöver.

Vill vinna – trots prekära läget

Den här säsongen blir det svårt  – för att inte säga omöjligt – att nå playoff, men som framgick i natt tänker ankorna spela så länge det finns något att spela om.

– Absolut. Det är klart att det blir svårt, vår division är ju så jäkla bra också. Men så länge det inte är kört i teorin fortsätter vi kämpa och skulle det ta slut i teorin fortsätter vi kämpa i alla fall. Det är fortfarande väldigt roligt att vinna matcher som den ikväll.

Även Jacob Larsson stod för en assist i nattens match.

ANNONS EXTERN LÄNK

Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet via Lendo - se över dina möjligheter och ansök här.

Lendo

Publisert:

LÄS VIDARE

Drömmål av Laine mot Chicago: ”Fick bra fart”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Rickard Rakell

NHL

Anaheim Ducks