Matchstraff på Leksandskaptenen

Uppdaterad 2021-04-15 | Publicerad 2021-03-09

Slutminuter i första perioden på Hovet.

Då delade Leksands Patrik Zackrisson ut en tackling i ansiktstrakten på Djurgårdsbacken Marcus Högström, som blev liggandes.

Matchen vanns av Leksand med 5–4 efter ett avgörande i sudden death genom Daniel Gunnarsson.

Det var efter en målvaktsretur som Leksands kapten Patrik Zackrisson delade ut en huvudtackling på Marcus Högström, 31.

Zackrisson fick matchstraff för sin checking to the head, samtidigt som Djurgårdens back blev liggandes ett par minuter innan han till slut, med hjälp av ambulanspersonal, tog sig upp och fick ledas av isen.

– Jag ser en armbåge upp mot ansiktet. Lite onödigt tycker jag, säger Djurgårdens forward William Eklund i C More.

”Okej beslut”

Zackrissons lagkamrat, Jon knuts, anser att matchstraffet var rimligt.

– Det känns som ett okej beslut, säger Leksands Knuts.

Dessförinnan hade Leksand tagit ledningen två gånger om, en Stockholmslaget kom tillbaka och gjorde också 3–2 innan den första perioden var färdigspelad.

Matchen gick till slut till förlängning efter att Leksand hämtat igen ett underläge med 2–4 till 4–4.

”Marcus Högström mår under omständigheterna bra och kan ta sig från Hovet på egen hand”, skriver Djurgården på Twitter.

Gästerna Leksand vann till slut matchen efter att Daniel Gunnarsson avgjort matchen via ett solomål i sudden death och spel tre mot tre.