Erik Karlsson tre assist – Ottawa vann derbyt

Publicerad 2017-10-22

Erik Karlsson är glödhet.

I natt kom tre nya assist när Ottawa vann det lika glödheta ”Battle of Ontario” mot Toronto med 6–3.

– Men vi gör det verkligen inte lätt för oss, säger Karlsson.

Det har varit en vecka som bara blivit bättre och bättre för Ottawa Senators lagkapten Erik Karlsson.

Han gjorde säsongsdebut efter fotskada i tisdags och gick då poänglös av isen mot Vancouver (förlust 0–3).

Två dagar senare noterades Karlsson för tre passningspoäng i 4–5-förlusten efter förlängning mot New Jersey.

I natt, i den tredje matchen, kom en ny trippelassist. Och även en efterlängtad seger i ”Battle of Ontario” mot rivalen Toronto Maple Leafs.

Erik Karlsson sköt och Ryan Dzingel styrde in 2–0, han fick sedan andraassisten till Derick Brassards 3–0 med två sekunder kvar av den andra perioden liksom till Brassards 5–3 med 3.30 kvar av matchen.

”Fansen är passionerade”

Efter 5–3-målet – en kanon i krysset – bromsade Brassard till vid plexiglaset och psykade en bortasupporter med Toronto-tröja på sig.

– Dessa matcher är roliga. Fansen är passionerade på båda sidor... det finns många Leafs-fans. Jag tänkte bara ha kul där. Det är inte för att vara respektlös, bara för att ha roligt, förklarar Derick Brassard till Ottawa Sun.

Till slut vann Senators prestigemötet med 6–3 och Karlsson hade mest istid (24.15) av samtliga spelare.

Nylander två poäng

Både Auston Matthews och William Nylander snickrade ihop 1+1 för Toronto när de sånär kom i kapp från ett 0–3-underläge i den sista perioden.

– Vi gör det verkligen inte lätt för oss. Jag tycker vi är ett riktigt bra lag i tredje perioder, men vi har fortfarande jobb framför oss. Till slut gick det vägen. De tryckte på, men vi hittade sätt att få pucken i nät, säger Erik Karlsson till Ottawa Sun.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se