Målkungen kan återvända till SHL

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: Abrahamsson

Malmö är en av säsongens överraskningar så här långt – och nu kan laget bli ännu vassare.

Enligt Sportbladets uppgifter är forwarden Carl Persson, 23, aktuell för att återvända till klubben. 

– Jag har stämt av med Malmö och han är såklart välkommen dit, säger hans agent Marcus Isaksson.

Samtidigt är forwarden Lars Bryggman återigen långtidsskadad.

Återvända till Malmö är en sanning med modifikation. Persson, förra säsongen i Karlskrona, skrev i våras på ett tvåårskontrakt med Skåneklubben, för att strax därefter skriva under ett tvåårskontrakt med Nashville Predators. 

Under försäsongen flyttades Persson först ner till AHL och nyligen också ner till farmarligans farmarliga ECHL, och laget Atlanta Gladiators. 

En liga som inleds nu till helgen. Att stanna någon längre tid i ECHL är inte aktuellt:

– ”Calle” kommer att ge det här ett tag. Sedan tycker ingen av oss att det är någon liga att hänga i hela säsongen om han inte kommer upp i Milwaukee (AHL), säger Marcus Isaksson. 

Blir Persson kvar i ECHL ett tag till är en flytt tillbaka till Europa högaktuell. Och då är Malmö huvudalternativet eftersom Persson har ett tvåårskontrakt med klubben. Isaksson har redan börjat sondera terrängen.

Nashville äger rättigheterna

– Jag har stämt av med Malmö och han är såklart välkommen tillbaka. Calle vill köra på ett tag till och han, precis som jag, tror att det kan vara ett test för att kolla hans personlighet och allt vad det är. Han har trots allt fått en rimlig förklaring till varför han skickades ner, det handlar om att anpassa sig mer till den lilla rinken. 

Persson skrev på som odraftad spelare, och ska därmed inte per automatik återvända till sin SHL-klubb om han blir nerskickad. Det är alltså NHL-klubben som äger rätten över spelarens framtid den här säsongen. En utlåning kan i så fall vara högaktuell.

Carl Persson har haft en raketkarriär. För tre år sedan var han inte önskvärd av någon allsvensk klubb. Det blev ändå ett tvåårskontakt med BIK Karlskoga, med förutsättningen att klubben fick låna ut honom till division 1 under första året. 

Så blev det och år två i Karlskoga gjorde Persson dundersuccé när han sprutade in 26 mål och 44 poäng totalt. 

Förra säsongen i Karlskrona blev det 24 poäng på 52 matcher i SHL.

Carl Persson på väg in. Samtidigt har Malmö drabbats av ett bakslag då viktige forwarden Lars Bryggman återigen är skadad. Det var i CHL-matchen mot München som det hände. Enligt Sportbladets uppgifter handlar det om en spricka i handleden och Bryggman beräknas bli borta en månad.

– Jag vill inte gå in på vilken typ av skada det handlar om, men jag beräknas bli borta två–tre veckor, säger Bryggman till Sportbladet.

Otursförföljde Bryggman drabbades av en knäskada i slutspelet och en hjärnskakning under försäsongen.

– Typsikt att det händer igen, det har varit mycket nu senaste tiden. Tidigare har jag inte haft några längre skador i min karriär, men senaste halvåret har allt kommit, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE