AIK överkört av serieledaren – delat största förlusten på Hovet

Publicerad 2021-02-24

AIK hade en tung kväll som slutade med en förnedrande förlust mot Timrå.

0–8 innebär en tangering av lagets största förlust på Hovet någonsin.

– Man skäms, säger AIK-tränaren Anton Blomqvist till C More.

Jonathan Dahlén är glödhet. Mot AIK inledde han kvällen med att pricka in 1–0. Det vackra målet såg till att han gjort poäng i sju raka matcher.

– Ja, det kändes bra. Det var ett av de bättre skott man fått på, sa poängligaledaren till C More i periodpausen.

Hans serieledande Timrå tuggade sedan på. Jacob Blomqvist såg till att laget gick till periodvila med en tvåmålsledning.

Det skulle bli värre för AIK. Det skulle till och med bli en historisk bottennotering.

Tolv poäng på sju matcher

0–2 blev 0–5 i den andra perioden. I den tredje blev det sedan 0–7, efter att Dahlén levererat sitt andra mål i matchen.

Därmed står han på sex mål och sex assist på de senaste sju matcherna.

Slutresultatet skrevs till förnedrande 0–8, och Jacob Olofsson såg nästan ut att skämmas när han skickade kvällens sista puck i nät.

– Jag tycker att detta är det bästa lag vi har mött i år. Vi har mött Timrå tidigare i år, men då var laget inte lika bra som idag, säger AIK:s tränare Anton Blomqvist till C More.

AIK hann även med att missa en straff, och se Fredric Weigel tilldelas ett matchstraff.

Timrå är fortsatt suverän serieledare, och AIK har ett järngrepp om en slutspelsplats.

Negativ trend efter uppryckningen

Stockholmarna är dock inne i en tung negativ trend. Fram tills för tre matcher sedan hade laget tagit poäng i tolv raka matcher.

Sedan dess har laget tre raka förluster – och en svidande negativ målskillnad på 2–16.

Bottennoteringen, då? Jo, 0–8 är en tangering av AIK:s största förlust på Hovet någonsin. Laget har förlorat med åtta mål vid tre tillfällen sedan tidigare.