Lundqvist kommer återförenas med Rangers

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Henrik Lundqvist kommer att komma tillbaka till New York Rangers.

De båda parterna har redan gjort upp om en framtid tillsammans.

– Jag kommer att vara en del av Rangers i resten av mitt liv. Det har både jag och de varit tydliga med. Så kommer det att bli, säger den 38-årige målvakten till Göteborgs-Posten.

Det var den 9 oktober i år som att det blev officiellt att Henrik Lundqvist fortsätter ishockeykarriären i New York Rangers rivalklubb Washington Capitals.

Efter 15 säsonger i Madison Square Garden på Broadway så köptes han ut från sitt kontrakt den 30 september för 26 miljoner svenska kronor.

Jag har aldrig stängt dörren till Frölunda – och det kommer jag heller aldrig göra förrän den dag som jag lägger av.

Det står nu klart att han kommer att återvända till New York Rangers för en ledarroll när målvaktskarriären är över.

– Ja, det blir den roll som de vill att den ska vara. Sedan vet jag inte om rollen blir liten eller om det blir någonting mer. Det ligger längre fram. Det är återigen tajming. Det är inte här och nu – men jag känner att jag på något sätt kommer att vara ”connected” till Rangers för alltid efter så många år och alla människor som jag lärt känna i klubben, från ägare och neråt, säger Henrik Lundqvist till GP.

Inte stängt till Frölunda

I somras fanns det också tankar på att återvända till Frölunda och återförenas med tvillingbrodern Joel Lundqvist.

– Ja. Alla korten var framme. Alla olika scenarion var med när jag började fundera på hela situationen. Nånstans i den stora bilden fanns det med. Mycket handlar om tajming i livet, vad som sker och vilka möjligheter som öppnar upp sig. Jag har aldrig stängt dörren till Frölunda – och det kommer jag heller aldrig att göra förrän den dag som jag lägger av. Det kommer alltid att finnas i den stora bilden. Nu var inte rätt läge, säger Henrik Lundqvist till GP.

Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN

Det är ännu fortfarande oklart när, var och hur nästa NHL-säsong kommer att spelas. Även om det är ett preliminärt startdatum satt den 1 januari.

Henrik Lundqvist och familjen bor än så länge kvar i lägenheten i Tribeca på södra Manhattan. Washington Capitals har precis öppnat upp sin träningsanläggning och han håller i gång i en träningsrink i New Jersey.

”Splittrat på slutet”

I USA har han följt den senaste tidens oroligheter på nära håll, det har varit stökigt av olika anledningar och han hoppas att folk kan hitta lite mer framtidstro och harmoni. Människor i New York var oroliga för vad som skulle hända om Donald Trump vann valet.

– Nu blev det ju Joe Biden – och det var en väldigt bra energi i staden i lördags när det var klart. Folk sjöng och var glada. Det är bara det som man vill. Att USA ska komma tillbaka till att vara lite mer ”united” igen. Det är det som landet varit bra på tidigare. Att vara tillsammans och vara starka för nationen. Det har varit väldigt splittrat på slutet, säger Henrik Lundqvist till GP.

Henrik Lundqvist har på Instagram lagt upp sin nya målvaktsutrustning där bland annat hjälmen har stjärnor, en vithövdad örn, Washington Capitals klubbmärke och Capitolium.

Familjen ska till den amerikanska huvudstaden under nästa vecka för att fortsätta leta efter ett boende.

På västkusten har de kvar en stor lägenhet i centrala i Göteborg och ett hus vid havet i Onsala utanför Kungsbacka.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!