Landeskog på väg mot toppformen

”Lite rostig känner jag mig fortfarande”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Gabriel Landeskog är på väg mot toppformen igen.

Han gjorde ytterligare ett mål när Colorado, nya serieledarna i väst, slog New Jersey i natt.

– Nja, lite rostig känner jag mig fortfarande. Fast det blir bättre och bättre, säger kaptenen till Sportbladet efter 3-1-segern.

I fem veckor haltade han omkring med pajat ben, ”Gabbe” – och missade bland annat hela november.

Men det märks verkligen inte.

Han gjorde mål redan i comebacken förra veckan, likaså i matchen därpå – och mot New Jersey Devils hemma i Pepsi Center i natt var det dags igen.

I ett powerplay i mitten av första perioden drog han iväg ett direktskott på en galet snabb passning/skottfint av Nathan MacKinnon och Louis Domingue i Devils-kassen hann knappt reagera.

”Det går åt rätt håll”

– Nog känns det att jag varit borta rätt länge. Lite rostig är jag, det går inte att undvika efter fem veckor utan matcher, säger den 27-årige stockholmaren när vi pratar med honom efter slutsignalen.

– Men visst, det går åt rätt håll. Det känns bättre och bättre. Just matchen ikväll var väl ingen av de bästa för någon i vårt lag. Vi kan mycket bättre, men vi fick två poäng och det är som alltid det viktigaste.

En hemmaspelare hade dock en kanonkväll:

Målvakten Pavel Francouz.

Pepprade ursinnigt

Devils pepprade på alldeles ursinnigt, inte minst i tredje perioden, men Av’s-keepern hade bara gett sig tusan på att släppa ingen över bron och stoppade 37 skott, några med rent akrobatiska trollerinummer till räddningar.

– Han var helt otrolig. Men det har han varit hela tiden. Vi visste inte så mycket om Francouz innan han dök upp hör men när Grubauer blev skadad och han fick överta ansvaret visade det sig snabbt att han var suverän, fortsätter ”Gabbe”.

– Så har det överhuvudtaget varit med de nya killar som kommit hit i år, till exempel Joonas Donskoi och ”Burra”. De har verkligen visat framfötterna. Det känns bra, det är roligt att spela nu.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!