Leksand vann efter otäck incident

Uppdaterad 2021-09-24 | Publicerad 2021-09-23

GÖTEBORG. Stjärnan Carter Camper skadade sig inför matchen mot Frölunda.

Ben Thomas fick utgå i första perioden och August Berg skrek hejdlöst efter en skada i mittperioden.

Ett sargat Leksand chockade Frölunda och tog säsongens första seger, den femte på sex försök mot göteborgarna.

– Skönt att vi får utdelning när vi får in skitpuckar, sa målskytten Calle Själin till CMore.

Frölunda HC
Leksands IF

Det blev en målsnål inledning på Frölunda–Leksand.

Båda lagen hade hyfsat generöst med målchanser i första perioden men båda målvakterna Matt Tomkins som Kasimir Kaskisou höll tätt.

Leksand har inlett årets SHL svagt och inför matchen stod man på tre raka förluster, två på hemmais. Långt ifrån den form som man visade upp förra säsongen.

Men Frölunda är något av en favoritmotståndare för Leksand, sett till de två senaste säsongernma. På de fem senaste matcherna har man fyra segrar och förra säsongen vann man tre matcher mot göteborgarna.

Den trenden visade sig att hålla i sig och segern grundlades i den andra perioden, som blev märklig.

Frölunda utbuat: ”Blött där ute”

Kanske ännu mer med tanke på Leksands skadesituation där Carter Camper skadade sig på onsdagens träning, Jesper Kandegård samt Mattias Ritola justerade sedan tidigare, Johan Fransson skadade sig på fritiden inför säsongen, Ben Thomas krockade i första perioden och lämnade in.

I andra perioden skulle August Berg dela ut en offensiv tackling, men den blir olycklig och han faller till isen och skriker hejdlöst, ett primalskrik, och utgår.

Men trots alla frånfällen lyckades Leksand göra tre mål i andra perioden.
Nils Åman 0–1 via en bredsida med skridskon, Patrik Zackrisson 0–2 efter en slumppuck och slutligen Calle Själin 0–3 på ett innebandyskott efter 17.17.

Ett chockat, och faktiskt utbuat, Frölunda var rejält skakade.

– Blött där ute och vi tittar på puck. Vi öppnar upp oss och går bort oss i offensiv zon, till och med, sa Johan Sundström till CMore inför tredje perioden.

Redan efter 17 sekunder av den tredje perioden fick Frölunda ett ypperligt läge att reducera. Men Ryan Lasch svarade för ett ytterst svagt straffslag och där rann matchen iväg för hemmalaget.

0–4 gjorde Nils Åman efter 7.55 av den tredje perioden på ett direktskott som ställde Matt Tomkins i hemmamålet.

Frölunda reducerade i den sista perioden till både 1–4 och 2–4 och det blev spännande minuterna i slutskedet.

Men Leksand höll tätt och tog säsongens första seger, en dyrbar sådan med tanke på skadorna.

– Jag har knappt hunnit att tänka, men vi behövde poängen. tycker att första perioden är jämn, men vi fick bra utdelning i andra perioden och jag är glad att killarna tar puckarna på mål, sa Björn Hellkvist, tränare i Leksand, på presskonferensen.

Efter matchen pratade Sportbladet med August Berg, som var hårt lindad.

– Ingen fara. Det var en tackling, vi får se mer i morgon. Allt är bra och jag skrek för att jag blev arg.