Karlkvist om Forsbergs och Forsbergs bidrag

”De vill att jag ska komma hem och jag vill komma hem”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Patrik Karlkvist
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Patrik Karlkvist

Det är bara bläck på pappret som saknas innan Patrik Karlkvist blir en Modo-spelare.

Det blir han tack vare bidrag från supportrar – bland annat från fotbollsstjärnan Emil Forsberg och legendaren Peter Forsberg.

– Det är rätt svårt att sätta ord på det. Jag tycker bara att det är sjukt häftigt, säger Karlkvist.

Sedan Modo gick ut med att man behövde bidrag från supportrar och sponsorer för att kunna värva Patrik Karlkvist har pengarna strömmat in. 500 000 kronor behövde samlas in och den summan har klubben nått upp till.

Med råge.

Hela 640 000 kronor har trillat in på kontot.

– Det är svårt att förstå att det är för ens egen skull. Det är otroligt mäktigt, men jag är inte förvånad. Jag tycker att det är bland de bästa fansen i Sverige när det kommer till att ställa upp för laget, säger Karlkvist på telefon från finska Vasa.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emil Forsberg

Foppa x2 gick in

Två som drog sitt strå till stacken var landslagsstjärnan i fotboll Emil Forsberg som swishade 20 000 kronor. Modo-legendaren Peter Forsberg kontrade med 21 000 kronor.

– Det visar vilket engagemang som finns kring klubben att två så pass stora idrottsprofiler går in och bidrar. Det är sjukt häftigt faktiskt, säger Karlkvist.

Det måste vara ett kvitto på att man gör någonting bra om Peter Forsberg betalar för att man ska till klubben?

– Haha, det får man väl ändå säga. Jag har ju faktiskt träffat honom ett par gånger och träffade honom på golfbanan i Södertälje i somras. Det är en riktigt skön kille också. Men som sagt, det är ett kvitto på att man har gjort något bra. Kanske inte bara som hockeyspelare utan i föreningen överlag. Han vet väl att jag har ett stort Modo-hjärta.

Har du någon relation till Emil Forsberg?

– Nej, ingenting alls egentligen. Jag var skadad när han var hemma och kikade på någon match i mellandagarna och då sprang vi på varandra i logerna och hälsade på varandra. Jag känner inte honom direkt men det är häftigt att de går in och gör en sådan här sak, säger Karlkvist.

Foto: BILDBYRÅN/INSTAGRAM
Peter Forsberg skänkte 21 000 kr.

Boost för självförtroendet

Karlkvist öste in poäng förra säsongen i Modo men i finska Sport från Vasa gick det tungt under hösten. Efter åtta poänglösa matcher tog klubben initiativet att gå skilda vägar med Karlkvist.

Att nu få se Modo-supportrarnas engagemang ger en boost till ett självförtroende som blev något sargat i Finland.

– Det gör det såklart. Sen är det på isen man ska ha självförtroendet. Det är klart att det hjälper till. Jag vill bara komma igång och spela matcher och rida på den här lilla vågen, säger han.

”Bara en tidsfråga”

För klart kommer det att bli. Modo har själva meddelat att Karlkvist och sportchefen Fredrik Glader sitter i möte för att diskutera kontraktet.

– Det är inte klart till hundra procent. Men de vill att jag ska komma hem och jag vill komma hem. Det är bara en tidsfråga innan det löser sig, säger Karlkvist.

– Det är egentligen bara bläcket på pappret som ska dit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!