Frölunda var millimeter från seger – förlorade på övertid

Publicerad 2021-02-27

Frölunda var millimeter från att ta ledningen i matchens slutminuter.

Men pucken ställde sig på högkant och stannade på linjen.

Istället fick matchen avgöras på övertid, där William Eklund, 18, avgjorde för Djurgården.

Frölunda HC

Utan sin lagkapten Joel Lundqvist tog Frölunda emot Djurgården och fick se sig besegrade med 3–2 efter förlängning.

Frölunda fick en fin chans att ta över matchen när de strax efter sitt 2–1-mål tilldelades en straff. Men Patrik Carlsson lyckades inte förvalta den.

Istället dröjde det bara några sekunder innan Djurgården kunde kvittera till 2–2 genom Niclas Bergfors, som också gjorde stockholmarnas första mål.

I tredje perioden var det nära ett ledningsmål för bortalaget, när Niklas Rubin helt tappade kollen på var han hade pucken. På ren tur höll han fast den vid benskydden, medan han var och viftade med plockhandsken i höjd med ribban.

Stannade på linjen

Minuter senare var det istället otroligt nära för Frölunda, när Alvarez sköt pucken mot mål och den rullade på högkant mot ena stolpen. Men isen hade körts upp och ett lager av ”snö” stoppade pucken, millimeter innan den var över linjen.

Det hela fick avgöras på övertid och det dröjde inte länge innan 18-åriga William Eklund bjöd på en fin soloprestation, där han satte pucken upp i nättaket, och gav extrapoängen till sitt Djurgården.

– Deras back gör ett litet vägval där så jag försöker bara komma in på mål. När jag insåg att backen var osäker kändes det värt att testa. Det var riktigt gött, säger Eklund i C More.

Skottstatistiken var överlägsen till Djurgårdens fördel. I första perioden sköt de 20 skott, vilket inget lag har gjort mot Frölunda på hemmaplan på över 20 år. När spelarna lämnade isen för dagen stod det 49–25 i skottstatistiken.