Publicerad 2020-02-12

C More och Bildbyrån

Totalförnedrat.

Tränaren uppskickad på läktaren.

En miserabel insats av Mora i en av säsongens största förluster i Hockeyallsvenskan.

Mora föll totalt ihop efter fyra raka segrar i Hockeyallsvenskan, laget som kämpar för att knipa en plats i slutspelsserien. Men borta mot Kristianstad, som ligger näst sist i serien, förlorade Mora med hela 2–9.

Tolv minuter in i första perioden kom 3–0 genom Daniel Andersson, då bytte gästerna ut Isak Wallin i kassen och in kom i stället Olof Lindbom. Före första periodpausen reducerade Mora i boxplay – men i andra perioden blev det värre.

4–1, blev 5–1 i powerplay – då växte irritationen i bortabåset, domarna fick nog och visade upp tränare Tomek Valtonen på läktaren halvvägs in i matchen. När väl mittperioden var över ledde Kristianstad med 7–1 – laget som dessförinnan hade tre raka förluster.

– Jag vill inte kommentera det. Ibland tycker man inte likadant som domarna och där var vi på olika planhalvor, shit happens, säger Valtonen enligt DT.

Kristianstad ledde sedan med 9–1 som hade blivit säsongens största segermarginal i Hockeyallsvenskan – men Adam Masuhr räddade Mora från den mindre smickrande bedriften och reducerade till slutresultatet 9–2.

– Någon kan spela på lotto i tio år utan att vinna någonting, men så plötsligt får man jackpot. Den här gången var det omvänt för oss.

Mora har allt jämt sista platsen till slutspelsserien, eftersom Västervik som är en poäng bakom också förlorade, 1–5 mot Tingsryd. Kristianstad har efter segern fyra poäng upp till Almtuna på kontraktssäker mark.