McDavid olycksgubbe i bronsmatchen

Publicerad 2018-05-20

Connor McDavid svarade för 17 poäng på tio matcher i VM.

Men i den sista blev superstjärnan Kanadas syndabock när USA vann bronspengen efter att Nick Bonino avgjort i slutskedet.

– Han gör misstag vi inte är vana vid att se, säger TV 3-experten Andreas Johansson.

USA är bronsmedaljörer i ishockey-VM 2018.

Amerikanerna drog det längsta strået mot Kanada och tog gruvlig revansch efter debaklet mot Sverige i semifinalen igår.

Och det var faktiskt hela mästerskapets stora stjärna, Connor McDavid, som blev kanadensarnas syndabock.

”Olycklig på flera sätt”

När Chris Kreider satte 1–0 i den andra perioden var det Edmontons-spelaren som tappade pucken, till synes helt opressad.

– McDavid har varit olycklig på flera sätt idag, men det där var otur, säger TV 3-experten Andreas Johansson.

Marc-Edouard Vlasic kvitterade visserligen, men när USA:s Nick Bonino satte avgörande 2–1-målet fem minuter från slutet var det efter en styrning från McDavid som ställde den egna burväktaren Curtis McElhinney.

Bronsmatchen slutade till slut 4–1 efter två mål i öppen kasse i absoluta slutskedet.