Lindholm hjälte när Calgary slog San José

PHOENIX. Elias Lindholm har jagat ikapp Filip Forsberg i toppen av svenska skytteligan.

Han gjorde två nya mål när Calgary besegrade San Jose i natt– och är precis som landsmannen i Nashville uppe i sammanlagt 38 fullträffar.

– Det är klart det skulle vara kul att nå 40 men de viktiga är att vi vinner, säger prickskytten från Gävle till Sportbladet efter 4-2-triumfen.

De blågula målskyttarna i NHL är på väg mot alla tiders rekord. Fyra stycken har redan sprängt 30-vallen och ytterligare ett par är på gång – och två av dem, Filip Forsberg och Elias Lindholm, jagar mot 40.

Så många har aldrig producerat så mycket på samma gång tidigare.

Just Lindholm kom alltså ikapp Forsberg i toppen av svenska skytteligan med balja nummer 37 och 38 i Sharktank i San Jose i natt.

– Ja, men Filip har spelat tio-femton matcher färre än jag så han är fortfarande etta, säger den 27-årige gästriken ödmjukt när vi talar med honom efteråt.

– Fast visst, det är klart att det är lite kul att ligga där och jaga med honom. Om jag siktar mot 40? Det skulle väl vara kul, men det är inte det jag fokuserar på. Det viktiga är att vi vinner.

Och det gör Flames igen. Efter lite motvind precis kring månadsskiftet har de nu vunnit tre raka bortamatcher och drygar åter ut avståndet till konkurrenterna i toppen av Pacific-tabellen.

– Det blev lite struligt ett tag, men nu spelar vi som vi ska igen, fortsätter ”Lindy”.

– Jag tycker det känns bra med några veckor kvar till slutspelet. Vi har inte prickat formtoppen ännu men vi är på väg ditåt.

Rasmus Andersson hade en assist i Hajtanken.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!