Sedan utbröt ett ordbråk mellan Modo och Kristianstad.

– De verkar inte tycka att det ska vara känslor, säger Erik Flood.

Modo Hockey

Att det är slutspelshockey har knappast undgått någon som följt kvartsfinalserien i hockeyallsvenskan mellan Modo–Kristianstad.

Det första mötet, som slutade 1–0 till Modo, innehöll bland annat ett matchstraff och kvällens match inleddes extremt stökigt.

Det uppstod slagsmål efter i princip varje avblåsning och lagen var påtagligt irriterade på varandra.

”Tror det är serielunk”

Totalt delades det ut 13 (!) tvåminutersutvisningar under de 20 första minuterna och sedan utbröt ett ordbråk i lagens C More-intervjuer.

– Vi faller in i det Kristianstad håller på med. De åker runt och snackar och så. Det är så jag ser på saken, säger hemmalagets Sebastian Ohlsson.

– Det är slutspel och mycket känslor. Roligt. Men Modo verkar inte tycka att det ska vara känslor, de tror att det fortfarande är serielunk, kontrar Kristianstads Erik Flood.

Men det gjordes mål, två sena sådana.

Skapade spänning

Modo tog ledningen 18.23 innan Sam Vigneault utökade till 2–0 med tre sekunder kvar av perioden sedan Frederik Dichow tappat in pucken.

I mellanperioden såg Modo ut att ha punkterat matchen med 3–0 målet genom Erik Karlsson i spel fem mot fyra, men Kristianstad vägrade att ge sig och fick in två puckar innan andra pausvilan.

Men Modo höll ut och vann till slut med 5–2 och efter totalt 23 tvåminutersutvisningar i matchen.

Örnsköldsvikslaget kopplar därmed grepp om matchserien med 2–0-ledning.

HV71 vann grundserien överlägset och är jättefavoriter att vinna slutspelet och ta steget tillbaka till SHL.

Men i kväll var laget illa ute inledningsvis i den andra perioden.

Västervik gick upp i en 2–0-ledning i Jönköping, men glädjen blev dock kortvarig.

HV71 vände 0–2-underläge till 3–2 – på endast två minuter.

Och innan andra perioden var över hade seriesegrarna också gjort 4–2.

HV71 vann till slut med 5–2, det sista målet i öppen kasse, och även Jönköpingslaget leder matchserien med 2–0 i matcher.