Hedman utgick skadad – men återvände: ”Jag hade tur”

NEW YORK. Det gick att höra hur hela Tampa drog efter andan.

Efter att ha kraschat olyckligt i sargen tvingades Victor Hedman lämna isen – utan att kunna stöda på högerbenet.

Men dessbättre var han tillbaka bara några byten senare.

– Och det kändes okej resten av matchen, försäkrar Conn Smythe-vinnaren .

Det var i andra perioden i Tampas duell mot Columbus som hockeyfansen i västra Florida – och alla andra som vill se de bästa på isen – fick veckans skrämselhicka.

Victor Hedman brakade olyckligt in i kortplanket, blev liggande på isen i smärtor och hjälptes till slut ut i omklädningsrummet – utan att kunna stöda på högerbenet.

Men som sagt:

Bara några byten senare var NHL:s bäste back tillbaka och spelade resten av matchen som om inget hänt.

”Frustrerande”

– Det var en av de där grejorna man går igenom som hockeyspelare, säger han på en presskonferens efter slutsignalen.

– Jag hade tur som kunde komma tillbaka och det kändes okej resten av kvällen.

Det hjälpte dock inte. Regerande mästarna åkte lite oväntat på en 3-1-smäll mot ett Columbus som haft det motigt på slutet.

– Vi skapade mycket chanser och det är frustrerande att pucken inte går in. Men man hamnar i sådana perioder ibland och det gäller att inte gräva ner sig, konstaterar ”Vigge”.

Backen Andreas Borgman, som fått några chanser med Bolts under mars, hade assist på Mathieu Josephs tröstmål i andra perioden.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Tampa Bay föll mot Columbus.

På Manhattan startade Washington lysande mot New York Rangers och gick upp i 2-0-ledning redan innan fem minuter hade gått – bland annat sedan Nicklas Bäckström serverat TJ Oshie en läcker passning i ett powerplay.

Men sedan tog Rangers över över och i tredje perioden gjorde de fyra raka mål och vann till slut med 5-2.

– Vi använde erfarenheten från i söndags, när vi också gjorde många mål. Det gav oss självförtroende, säger coachen David Quinn.

Boston har haft oväntat svårt mot New Jersey på slutet – och det var på väg att gå i skogen hemma i TD Garden i natt också.

De låg under med 4-2 tio minuter in i tredje perioden, men lyckades göra ett ryck och både reducerade och kvitterade innan slutsignalen. Sedan vann de på straffar.

Jesper Bratt och Jesper Boqvist hade varsin assist för gästerna

Florida Panthers gjorde processen kort med Detroit hemma i Sunrise och vann utan större ansträngning med 4-1.

Hete Carter Verhaeghe prickade in två mål och Gustav Forsling – nu i Panthers första backpar – svarade för en assist.

Bara för att Nashville vaknat ger Chicago såklart inte upp i slaget om sista slutspelsplatsen i Central-divisionen. Det visade de med en fin 2-1-seger mot starka Carolina hemma i United Center under natten.