Jonsson: ”Jag tänkte, vad f-n är det här?”

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Tommy Jonsson, eller åtminstone en pappfigur föreställande Brynäs guldtränare 2012, syntes till på läktaren i Malmö Arena i helgen.
Foto: C MORE / BILDBYRÅN
Tommy Jonsson, eller åtminstone en pappfigur föreställande Brynäs guldtränare 2012, syntes till på läktaren i Malmö Arena i helgen.

Förvåningen var stor när Brynäs guldtränare Tommy Jonsson zoomades in i Malmö Arena – iklädd en Malmötröja.

Huvudpersonen själv satt och såg matchen på tv och blev lika förvånad: 

– Jag tänkte: vad f-n är det här? säger Jonsson. 

Vi ska göra klart direkt att det inte var Tommy Jonsson personligen som satt i Malmö Arena utan en pappfigur med Jonssons ansikte.

Supportrar som inte får se Redhawks matcher på grund av rådande publikrestrektioner kan stödja sin klubb med ett valfritt belopp och får då sitt ansikte på en pappfigur. 

Under lördagens match mellan hemmalaget och Brynäs var det ett ansikte med Malmötröja som fick tv-publiken att höja lite extra på ögonbrynen. Där satt nämligen en leende Tommy Jonsson.

Huvudpersonen själv såg matchen på en sportbar i centrala Gävle utan att ha en aning om att han också fanns på plats i Malmö Arena. 

– Jag vet inte hur de hade grejat till det där, men det var en rolig grej, säger han när Sportbladet ringer upp.

De flesta känner till ditt hjärta för Brynäs, du tog inte illa upp?

– Nej, nej, jag tycker det var fyndigt! Men jag vet fortfarande inte vem det är som gjort det.

I sändningen nämndes att en kollega ligger bakom.

– Okej, det hörde jag inte för det var rätt livat på den där sportbaren vi satt. Men då har jag definitivt mina misstankar om vem det kan vara…

Redhawkssupporter i exil

Så hur hamnade egentligen Brynäs guldtränare från 2012 i Malmö Arena?

Jonsson är tillbaka i Gävle igen efter tränarjobb i Björklöven och Linköping och däremellan ett uppdrag som utvecklingschef hos Ishockeyförbundet.

På ventilationsföretaget där han jobbar som servicechef får vi upp ett spår. 

I form av en Malmöbo och Redhawks-supporter i exil. Sedan i december bor Niclas Fridholm i sambons hemstad Gävle. På deras gemensamma arbetsplats har psykningarna pågått ett tag. 

Förra måndagen var exempelvis Fridholms kontor utsmyckat med en Brynäs-matchtröja, en guldaffisch från 2012 och en guldhjälm. 

–  Det var inte jättesvårt att lista ut vem som hade gjort det där. Det är inte så många som har en guldhjälm hemma, säger Fridholm, som genast började fundera på en hämnd. 

– Då dök detta upp. Jag kontaktade Malmö Redhawks och förklarade min situation och så hjälpte de till.

Foto: PRIVAT
Niclas Fridholm fick sitt kontor utsmyckat med en Brynäs-matchtröja, en guldaffisch från 2012 och en guldhjälm. Sonen på ryggen heter Vincent och är fyra månader.

Rent konkret hur går det till?

– Man swishar en summa, jag tror att det minsta är 400 kronor och så får man en sådan figur tillverkad. Man får bifoga en högupplöst bild, det ska nog egentligen vara på sig själv, men i detta fallet gjordes ett undantag. 

Och du är nöjd med resultatet?

– Ja, det var klockrent, just att de nämnde det i tv och att de sa att en kollega låg bakom. 

Är du rädd för Tommys hämnd nu?

– Jag hoppas verkligen att den kommer, för jag har redan mothämnden klar… haha. Stämningen är ju inte den roligaste nu i coronatider, så sånt här livar upp lite, säger Fridholm, 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!