Mika Zibanejad avgjorde med klassmål: ”Sa det från början…”

Publicerad 2021-04-14

Det mesta verkar stämma för Mika Zibanejad, 27, just nu.

När Rangers i natt gästade New Jersey Devils blev svensken återigen matchhjälte, denna gång med en riktig pärla till kasse.

– Jag sa det till er från början, att jag litar på mig själv helt enkelt, säger Zibanejad efter matchen.

Sju minuter in i den första perioden fick Zibanejad en pass i mittzon.

Nummer 93 lade i en ny växel, åkte ifrån de båda Devilsbackarna och lade in 1–0 över axeln på Mackenzie Blackwood.

Därmed var svenskens 15:e mål för säsongen ett faktum.

För bara drygt en månad sedan hade Zibanejad bara tre mål till sitt namn, en symboliskt ganska tydlig markör för vändningen 27-åringens säsong tagit.

– Det har bara varit att fortsätta jobba. Sedan får man såklart lite mer självförtroende när pucken går in och man får ett bra stöd av sina kedjekamrater. Jag vet inte riktigt, det känns bara som att puckarna går in just nu.

”Vill fortsätta spela”

1–0-målet kom att bli matchvinnande efter att Igor Sjestiorkin hållit nollan, sin första i NHL-karriären.

Rangers är ännu med i slutspelsracet men har fyra poäng upp Boston, dessutom med två matcher fler spelade.

– Vi har fortfarande viktiga matcher framför oss och vill fortsätta att spela. Igor spelade jättebra och höll kvar oss i matchen, säger Zibanejad.

Mika Zibanejad firar efter New York Rangers seger mot New Jersey Devils.

Skadebekymren fortsätter för Linus Ullmark.

I natt tvingades svenskmålvakten utgå redan efter fem spelade minuter mot Boston.

Enligt The Athletics John Vogl ska det röra sig om en underkroppsskada.

Bruins vann till slut matchen 3–2 efter att Rasmus Dahlin tvingat fram straffar med ett mål i tredje perioden.

Efter att ha betalat en mindre förmögenhet för att landa Anthony Mantha från Detroit fick Washington i natt utdelning direkt.

Ihopparad med Nicklas Bäckström stod kanadensaren för ett mål och en assist när Caps slog Philadelphia med 6–1.

Även Bäckis själv noterades för 1+1 och även Carl Hagelin blev målskytt i matchen.