”Är en fara när man inte lyssnar på ishockeyrörelsen”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Både Curt Lundmark och Börje Salming stod bakom uppropet mot förbundet.

Men när Tommy Boustedt lämnar som generalsekreterare kommer ändå förvåning.

– Det känns faktiskt omskakande, jag trodde att Tommy Boustedt hade växt sig större än Svenska Ishockeyförbundet, säger ”Curre”.

Tre Kronors tidigare förbundskapten Curt Lundmark var en av initiativtagarna till uppropet angående Svenska Ishockeyförbundets tidigare informationsassist Anders Feltenmark.

– Vårt syfte har inte varit att sätta dit Tommy Boustedt, vårt syfte har varit att få klarhet i vad som hände Anders Feltenmark. Det här kanske öppnar för att vi ska få något klargörande, för hittills har det varit knäpptyst och det ganska förvånande med tanke på den uppslutning av hockeyprofiler som har tagit ställning, säger ”Curre”.

Curt ”Curre” Lundmark och Tommy Boustedt.
Foto: Bildbyrån
Curt ”Curre” Lundmark och Tommy Boustedt.

”Vill inte ha bråken”

Efter ett liv inom ishockeyn och bakgrund som förbundskapten för Tre Kronor så känner han Tommy Boustedt väl.

– Det är stark personlighet som inte har varit så kompromissvillig. Det är en fara när man inte lyssnar på ishockeyrörelsen och har tunnelseende, säger ”Curre”.

Har du några tankar om vad du vill se för ersättare till Tommy Boustedt?

– Det är kanske dags att byta färdriktning, det finns många frågor som måste upp på bordet gällande bland annat damhockeyn och ungdomshockeyn. Ishockey-Sverige behöver samlas – det här är ett tillfälle att försöka få arbetsro och en förnuftig väg framåt, vi vill inte ha de här bråken vi har haft från och till genom åren.

Salming positiv

Hur går ni vidare med uppropet angående Anders Feltenmark?

– Kanske kan vi få ett besked redan i dag nu, eller i alla fall ett löfte om ett utagerande. Annars har vi förberett vidare steg, många fler starka hockeypersonligheter har hört av sig och ställer sig bakom och vill vara med i fortsättningen.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Salming.

Ishockeylegendaren Börje Salming var en av de 34 som skrev under det öppna brevet.

– Det är svårt att uttala sig när de inte säger vad som har hänt, men något måste ju uppenbarligen ha hänt. Att Tommy Boustedt nu lämnar betyder att det ligger något bakom, det är helt klart att allt inte har stått rätt till. Nu har förbundet börjat se över sig självt och det känns på tiden. Någon gång måste man rensa ut, man kan inte bara köra över människor utan måste behandla dem på ett schyst och respektfullt sätt – det gäller både Svenska Ishockeyförbundet och hela samhället, säger Börje Salming.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!