Nytt fiasko för stjärnvärvningen i Florida

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Förlust mot Buffalo med 2–3 i lördagskvällens NHL-ishockey.

Då hamnar ligans näst bäst betalde målvakt åter under lupp.

Dyra nyförvärvet Sergej Bobrovskij fortsätter att vara ett bekymmer för Florida Panthers – som börjar oroa sig över att ha köpt grisen i säcken.

Vi drar backstoryn till att börja med.

Florida var i stort behov av en riktigt bra målvakt inför denna NHL-säsong och valde att gå all in på att plocka in Sergej Bobrovskij, 31, som fanns tillgänglig som free agent.

En fet lönecheck och ett sjuårskontrakt räckte för att övertala den ryske målvakten att skriva på för Florida. Något som gjorde Bobrovskij till ligans näst bäst betalde målvakt efter Carey Price, Montreal, med ett kontrakt som i sin sjuåriga helhet totalt är värt 70 miljoner dollar, motsvarande 657 miljoner kronor.

Bedrövlig statistik

Kruxet? Han har inte riktigt gjort skäl för lönen hittills – för att uttrycka det milt.

Även om Florida som lag har gått helt okej och är med i slutspelsracet efter 41 spelade matcher så har Sergej Bobrovskij haft det svårt mellan stolparna.

Under lördagskvällen mot Buffalo byttes han ut i inledningen av andraperioden efter totalt tre insläppta mål.

Något som adderar till en redan anmärkningsvärt bedrövlig statistik.

Bobrovsky har blott 50:e bästa räddningsprocenten i ligan (detta även om man enbart tittar på spel fem mot fem). Och med ett snitt på 3,33 mål insläppta per match har han 62 (!) målvakter i ligan med bättre snitt.

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN

”Allvarligt problem”

Statistik som inte gått obemärkt förbi i NHL-presskåren.

Florida Panthers kommer nog inte gå någonstans om inte Sergej Bobrovskij reder ut saker och ting. Just nu verkar sju år och 70 miljoner dollar vara ett allvarligt problem”, skriver TBN-journalisten Mike Harrington på Twitter.

”Under eftermiddagen fick hockeyvärlden en påminnelse om att man inte alltid får vad man betalar för när du betalar 10 miljoner dollar om året till en målvakt, även en med ett så starkt CV som Bobrovskijs”, skriver NBC:s James O’Brien.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!