Timrå vann rivalmötet framför ögonen på profilerna

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6 | Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Det var profiltätt bland Modos supportrar i Fjällräven Center.

Statsminister Stefan Löfven och fotbollsstjärnan Emil Forsberg var klädda i Modotröjor och klubblegendaren Peter Forsberg var där med familj.

Då vann Timrå det hockeyallsvenska rivalmötet med 7–3 och hakar på i toppen.

De förlorade förra gången lagen möttes och nu behövde fjärdeplacerade Timrå tre poäng för att inte tappa allt för mycket på toppen. Och bortalaget gjorde vad som krävdes.

Grunden till segern lades till stor del tack vare en rejäl islossning i början av andra perioden där Johan Lindholm gjorde mål redan efter en och en halv minut.

”Alla bidrar”

Mindre än sju minuter senare hade även Jeremy Boyce-Rotevall och Jonathan Dahlén gjort varsitt mål, och plötsligt ledde Timrå med 4–1.

Modo närmade sig dock efter att poängkungen Jonathan Johnson och Kalle Jellvert fått in varsin reducering. Men Timrå fick en drömstart på tredje perioden när Albin Lundin nätade och Timrå vann till slut med 7–3.

– Jag tycker att vi får med hela jävla laget i dag. Det är inte bara några få spelare som gör ett bra jobb. Varenda jäkel är med och bidrar, och det är kul att se, säger Albin Lundin.

Känns det som att det är fler som bidrar framåt nu än vad det har varit tidigare?

– Jo, men det tycker jag. Vi har hittat ett bättre spel i fem mot fem. Vi är inte lika beroende av vårt powerplay som vi var i början av säsongen. Det är fler som har steppat upp i det offensiva.

”Jäkla styrkebesked”

Timrå knappar i och med segern in på toppen. Laget är fortsatt fyra, men har nu 66 poäng och är endast tre poäng bakom Modo och fyra bakom andraplacerade Bik Karlskoga.

Och det är en positiv känsla i laget inför resten av säsongen.

– Det känns bra tycker jag. Det är ett jäkla styrkebesked att åka upp och vinna med 7–3. Det är en boost inför de sista 20 matcherna, säger Lundin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!