Femte raka förlusten för Oskarshamn

Publicerad 2019-10-10

Oskarshamn kunde, till skillnad mot sin senaste match, lämna isen med hedern i behåll.

Frölunda? De lämnade Småland med tre poäng.

– Fan, det är tungt, säger Henrik Nilsson till C More efter IKO:s femte raka SHL-förlust.

Frölunda HC

Oskarshamn en rejäl mardrömsstart när Joel Lundqvist prickade dit 0–1 efter blott 2,34.

Det var 37-åringens första mål för säsongen i SHL, som kom efter ett CHL-hattrick i veckan.

– Lika bra att fortsätta skjuta om den går in för tillfället, säger Lundqvist till C More.

Där och då undrade nog många hemmasupportrar, med en häpnadsväckande 0–12-förlust mot Färjestad i färskt minne, om ett nytt ras var annalkande för den formsvaga nykomlingen?

Ny förlust, ja. Nytt ras, långt i från.

Hemmalaget var snarare det lag som, sakteliga, tog över mer och mer av spelet mot ett ganska givmilt Frölunda.

Vaknade efter timeout

Det som saknades var dock den där ökända sista skärpan på den sista tredjedelen.

Om det inte var en superräddning av Niklas Rubin så var det en bränd straff av Tyler Kelleher (må så vara att även straffen ingick i Rubinräddningskategorin).

Frölundatränaren Roger Rönnberg var däremot inte nöjd.

Drygt fem minuter in i andraperioden tog han timeout för att förmedla några väl valda ord till sin spelartrupp.

– Han sa att vi måste ligga mycket tätare när de vinner puck i vår anfallszon, säger Simon Hjalmarsson till C More om konversationen med coachen.

Just Hjalmarsson skulle, kort efter att spelet återupptagits igen, drämma dit 0–2 efter ett vackert Frölundaanfall.

Och plötsligt såg Göteborgslaget ut att ha ganska god kontroll på läget igen.

– Första tio (i andra perioden) var inget bra från vår sida. Vi får vara glada att vi har en duktig målvakt som spikar igen, säger Hjalmarsson.

Matchstraff för Hardt

Rubin skulle dock vara chanslös när Frölundabacken Karl Stollery slog en indianpassning som gav Filip Sveningsson och IKO ett gratismål med blott 13 sekunder kvar av mittakten.

Och när Joakim Thelin kom i ett friläge tidigt i period tre var det nära en kvittering – men åter var Rubin omutbar.

I stället kunde Ryan Lasch sätta 1–3 i spel fyra mot fyra med knappa kvarten kvar av matchen.

Ett frustrerat Oskarshamn lyckades inte skapa något mer i målväg – däremot hann de få ett matchstraff. Nichlas Hardt fick ta en tidig dusch efter en charging mot Jacob Moverare med cirka sju och en halv minut kvar av matchen – som slutade 1–3.

– Vi gör en klart bättre match än senast men det är fortfarande inte tillräckligt bra. Det är stor besvikelse, säger IKO-backen Henrik Nilsson till C More.