Överklagar förbundets beslut – vill bli uppflyttade

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hockeyförbundet stängde ner hela säsongen och alla lag blev kvar i den serie där de inlett året.

Men nu överklagar Väsby hockey beslutet i hopp om att bli uppflyttade till hockeyallsvenskan.

– Vi behöver inte ens ta del av tv-pengarna, vi har ändå mer eget kapital än hälften av hockeyallsvenskan, säger klubbchef Tom Tärnström.

Det sker ingen upp- eller nedflyttning i det svenska seriesystemet i ishockey i år. Det meddelade svenska ishockeyförbundet tidigare i dag.

Men det beslutet vägrar Väsby Hockey accepterar. Klubben ska nu överklaga det till Riksidrottsnämnden. Klubben har efter en succéartad säsong tagit sig till kvalserien upp till hockeyallsvenskan genom att vinna alla delserier och kvalfinaler. I stunden när allt spel avbröts låg de i kvalserien där tillsammans med nedflyttningshotade AIK och Kristianstad i väntan på tre ytterligare lag.

– Det är en serie som administreras av hockeyettan och vi står där på noll poäng och med noll matcher spelade precis som AIK och Kristianstad och tycker att vi har samma rätt att spela i hockeyallsvenskan som dom har, säger Tom Tärnström och fortsätter:

– Ska man dra undan mattan under fötterna på oss ska det gälla alla, nu premieras de som har förlorat hela säsongen medan vi som vunnit allt straffas.

”Hoppats på mer flexibilitet”

Han säger att klubben lämnat flera förslag till förbundet om hur situationen kunnat lösas med allt från en trelagsserie inför tomma läktare till att alla lag flyttas upp. Ja till och med lottning.

– Det är extraordinär situation där vi hoppats på mer flexibilitet och kreativitet. Det handlar om en säsong där man måste göra ett undantag när det händer en jävla världskatastrof. Vi hade till och med kunnat spela utan tv-pengar om de inte velat dela med sig, vi hade klarat det och ändå haft bättre kapital än hälften av lagen i allsvenskan, säger Tom Tärnström.

Hur hoppfull är du att ni ska vinna gehör hos Riksidrottsnämnden?

– Det vet jag inte, vi har aldrig gjort något liknande. Men vi vill testa, strida för det.

Hockeyförbundets ordförande Anders Larsson känner inte till planen på en överklagan när Sportbladet når honom.

– Jag vill inte kommentera det överhuvudtaget eftersom jag inte har sett den, säger han men tillägger:

– Jag har full förståelse för att man inte tycker det är ett roligt beslut, men att bryta säsongen var nödvändigt och det får en del konsekvenser, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE