Timrå IK

Hattrick för Dahlén som utgick efter huvudsmäll

”Farligt och onödigt”

Av: 

Anton Johansson

Jonathan Dahlén.
Jonathan Dahlén.

HOCKEY

Jonathan Dahlén gjorde hattrick när Timrås nya superkedja hade show i 4–1-segern mot Västerås.

Men stjärnan utgick efter en smäll mot huvudet – och var förbannad efteråt.

– Det är farligt. Riktigt farligt, säger han till Sundsvalls tidning.

Det var med sju minuter kvar av matchen som Dahlén åkte på en smäll mot huvudet när Lukas Zetterberg körde på honom i mittzon.

Zetterberg fick ingen utvisning, något som inte Dahlén gillade. Från båset rasade 22-åringen och kastade hjälmen i marken innan han gick ut i omklädningsrummet, något som gav honom två minuters utvisning för osportsligt uppträdande.

”Farligt, riktigt farligt”

Dahlén mådde efter matchen bra och lämnade isen som en försiktighetsåtgärd. Men han var irriterad.

– Att det blir som det blir i slutet. Det är jättetråkigt. Med proppen jag får... och sedan domaren. I stället för att skydda spelare väljer han att ta en utvisning på mig. Jag är chockad över det. Jag är inte i närheten av pucken och det bara smäller. Men det är tydligen så man får göra, så vi får väl ta med oss det framöver, säger Dahlén till Sundsvalls tidning.

– Har man haft två hjärnskakningar innan så blir man förbannad. Det är dumma grejer som händer. Det är farligt. Riktigt farligt. Det är klart man blir frustrerad och lite rädd samtidigt. Man har ju sett dem som fått lägga av efter hjärnskakningar och jag har haft två innan. Det är farligt och onödigt tycker jag, fortsätter han.

Lukas Zetterberg var snabbt framme och kollade läget med Dahlén, och sa till tidningen att det absolut inte var meningen.

Ny superkedja

Innan smällen hade Dahlén haft stor show tillsammans med sina nya kedjekamrater. NHL-lånet Isac Lundeström parades i sin första match ihop med lagkaptenen. Tredje länken i kedjan var även det ett NHL-lån – Jesper Boqvist – och Timrå kunde i och med det mönstra en trio med stor slagkraft offensivt.

Och på isen visade de kvaliteten direkt.

Mål direkt

Efter bara 48 sekunder hittade Isac Lundeström, som var positionerad bakom mål, in till Jonathan Dahlén som sköt in 1–0 från nära håll. Fem minuter senare stod duon för ett nästan identiskt mål när Lundeström passade fram Dahlén på nytt.

Västerås, som dessutom fick se NHL-lånet Rasmus Asplund och Alexander Lunsjö utgå skadade, åkte på ett nytt baklängesmål i slutet av mittperioden. Målskytt var inte helt oväntat Dahlén som med ett slagskott i powerplay satte dit 3–0.

Timrå vann med 4–1 efter att Morten Madsen gjort mål i tom kasse.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Dahlén: ”Handlingar säger mer än ord”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Timrå IK

Jonathan Dahlén

Hockeyallsvenskan

Västerås IK

Ishockey