Supervändning av Oskarshamn – bröt förbannelsen

Publicerad 2021-01-30

14:e gången gillt!

Oskarshamn vände 0–2 till 4–3 efter förlängning borta mot Växjö och har därmed vunnit sitt första Smålandsderby i SHL.

– Så himla skönt, säger matchvinnaren Fredrik Olofsson till C More.

Visst, det råder delade meningar om vad som kan klassas som ett derby rent geografiskt. Men vi kan i alla fall slå fast att IK Oskarshamn har vantrivts mot sina småländska konkurrenter.

I bortamötet med Växjö fick de dessutom sämsta tänkbara start.

Tre minuter in i matchen låg de under med 0–2 efter mål av poängkungen Emil Pettersson och Emil Forslund.

Olofsson matchvinnare

Men mål från Kim Rosdahl och Lance Bouma, kombinerat med målvakten Joe Cannatas storspel, tog IKO tillbaka i matchen.

2–2 stod sig fram till nio minuter återstod. Då gav stekhete John Dahlström Oskarshamn ledningen, hans 14:e mål för säsongen.

Glädjen blev dock kortvarig, då Fredrik Karlström vallade in kvitteringen från dålig vinkel med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Bröt mardrömssviten

Matchen gick till förlängning – och där avgjorde Fredrik Olofsson.

– Så himla skönt. Jag hade ett friläge när vi ledde med 3–2 men fick inte dit den. Men nu satt den, säger han till C More.

Seger innebär att Oskarshamn – som gör sin andra säsong i SHL – nu har tagit sin första seger mot småländskt motstånd.

Oskarshamn hade inför dagens match förlorat samtliga inbördes möten (sex mot Växjö och sju mot HV71).

– Man vill ju slå dem. Skönt att vi tar den här segern, även om det är på övertid, säger Fredrik Olofsson.