Svenska spelarna deppar efter förlusten.

Trots flera chanser förblev målnollan intakt.

Det innebär att Småkronorna lämnar turneringen tomhänta.

– En riktig besvikelse, sa förbundskapten Torgny Bendelin.

Målsättningen var klar – det skulle bli medalj för Sverige.

Men det blev en tung avslutning av U18-VM.

I dagens bronsmatch mot Ryssland blev det förlust med 3–0, och Småkronorna lämnar Slovakien tomhänta.

Satte inte sina chanser

Sverige dominerad skottstatistiken i den första perioden, men utan att överlista Kirill Ustimenko som överranskande fick chansen i det ryska målet.

I stället var det Danila Galeniuk som gav Ryssland ledningen när han stötte in en ribbretur i powerplay med några minuter kvar.

– Jag tycker vi skapar jättemycket men hänger inte dit chanserna, sa den svenska backen Erik Brännström till C More.

Och det lyckades man inte med i andra perioden heller. I stället tog Dimitri Samorukov till vara på en slarvig svensk passning i egen zon och hängde dit ett handledskott i Adam Åhmans vänstra kryss.

Inte ens när Lucas Elvenes fick chansen på straff gick det att passera Ustimenko i målet.

Ryssland höll undan

Tidigare under säsongen har det blivit två vinster var när lagen ställts mot varandra. Men i detta VM kom Sverige aldrig riktig åt ryssarna.

3–1 förlust i gruppspelet och förlust även i dag.

För Sverige lyckades trots flera chanser aldrig hämta upp underläget, och Ryssland visade sin klass. Sjunde raka förlusten i en medaljmatch för Småkronorna.

– En riktig besvikelse. De spelar väldigt stabilt defensivt. Vi hade några chanser, men gjorde inte mål på dem, sa förbundskapten Torgny Bendelin till förbundets hemsida.

VM slutar med svensk besvikelse och rysk glädje.

Ännu mer glädje fanns på söndagskvällen i den amerikanska truppen. USA slog nämligen förra årets segrare Finland i finalen med 4–2.

USA kopplade greppet från start och gick upp till 3–0 innan Finland kunde reducera. Men när Grant Mismash satte 4–1 halvvägs in i matchen fanns det ingen väg tillbaka för Finland.