McDavid hattrickhjälte

Edmonton Oilers utjämnade i playin-serien

Publicerad 2020-08-04

I slutet av den andra perioden fullbordade Edmontons Connor McDavid sitt hattrick.

Då blev det kepsregn i vanlig ordning – trots den publikfria arenan.

– Jag tyckte det var lite onödigt..., säger tremålsskytten.

Det första målet kom redan efter 19 sekunder.

När fyra minuter var spelade i Rogers Place hade Connor McDavid nätat redan för andra gången. Och precis som i den första playin-matchen (6–4 till Chicago då) skulle Edmontons lagkapten återigen stå för tre poäng.

Connor McDavid stod för tre mål i segern.

Arrangerat kepsregn

Oilersstjärnan fullbordade sitt hattrick i slutet av den andra perioden när laget hade powerplay. Hattricket var hans första i Stanley Cup.

I sedvanlig ordning blev det en ”kepsinvasion” på isen i den publikfria arenan. För förutom tv-spelsljud och inspelade hejarramsor har organisationen även löst kepsregn för att återskapa känslan av publik på plats.

Tv-bilderna visar hur funktionärer rusar ner till sargen med ett gäng kepsar i famnen för att kasta in dem på isen.

– Jag tyckte kepsarna var lite onödigt. Släpp pucken så vi kan fortsätta i stället, säger Connor McDavid på presskonferensen efter matchen.

McDavids tredje mål innebar att laget kunde gå till pausvila med en 4–3-ledning. Efter två ytterligare Oilersmål i den tredje perioden stod det klart att Edmonton hade utjämnat till 1–1 i playin-serien mot Chicago Blackhawks.

Det tredje mötet i denna bäst av fem-serie spelas på torsdag morgon.