Malmö avgjorde efter straffar

Publicerad 2013-10-12

Redhawks fortsätter övertyga på hemmais

Malmö fortsätter övertyga på hemmais där man är obesegrat.

Mot toppkollegan Karlskoga avgjorde Ludwig Rensfeldt i straffläggningen – en bonuspoäng som gör att man hakar på i toppstriden.

Toppmötet mellan Malmö Redhawks och Karlskoga blev en jämn och dramatisk historia. Malmö tog ledningen med både 1-0 och 2-1 i Malmö Arena – ändå kunde värmlänningarna komma tillbaka när Daniel Wessner kvitterade med 1.50 kvar av tredje perioden.

Malmö hämtade sig dock och knep bonuspoängen när Ludvig Rensfeldt avgjorde med sitt 3-2-mål efter straffläggning.

Malmö fortsätter därmed visa upp ett övertygande facit på hemmais. Skåningarna har plockat hela 14 av 15 poäng i sin hemmaborg.

– Vi är på rätt väg. Sakerna som vi jobbat på under träningen sitter där. Vi blir belönade nu. Vårt system fungerar, säger Joey Tenute till Sydsvenskan.

Både Troja/Ljungby och Björklöven slåss i botten av tabellen – och det blev målsnålt i Småland. Troja/Ljungbys Ted Nilsson blev stor matchhjälte med sitt 2-1-mål, ett mål som kom i andra periodens sista sekund. Segern och trepoängaren gör att smålänningarna hämtar in några tabellplaceringar i bottenskiktet.