Gabriel Landeskog bröt Colorados förlustsvit

Sköt 1000:e segern till Avs

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2021-05-01

Efter tre raka förluster är Colorado Avalanche tillbaka i vinnarspåret igen.

Och efter ny utdelning från Gabriel Landeskog var klubbens 1000:e seger i NHL-historien ett faktum.

– Det är så stort att kunna göra det framför hemmafansen, säger målvakten Philipp Grubauer, en annan hjälte i matchen.

Colorado har under våren varit ett av NHL:s hetaste lag.

Men inför nattens möte med San Jose hade klubben förlorat tre raka, och släppt konkurrerande Vegas förbi sig i tabellen.

Då klev Landeskog fram.

Halvvägs genom första perioden styrde lagets svenske kapten in 1–0 på skott från Cale Makar, som i sin tur själv utökade bara två minuters senare.

Höll nollan i återkomsten

San Jose lyckades sedan aldrig riktigt hota Avalanche som för kvällen var förstärkta av Philipp Grubauer i mål och finländske stjärnan Mikko Rantanen som båda gjorde comeback efter skador.

Den senare såg Landeskog dessutom till att hitta med en passning i slutminuterna för 3–0, Rantanens tredje poäng i matchen.

Och Grubauer fick avsluta återkomsten i storstilad fashion även han, men en hållen nolla.

– Det känns jättebra att vara tillbaka Jag kände mig lite ringrostig men killarna framför gjorde det enkelt för mig, säger Grubauer.

Med det tar Colorado åter upp kampen om förstaplatsen i West Division, med bara ett fåtal matcher av grundserien kvar att spela.

Gabriel Landeskog.

Colorado fick ytterligare hjälp på traven av Arizona som under natten besegrade Vegas med 3–0.

Målvakten Adin Hill höll sin andra nolla i karriären och avslutade därmed Knights tio matcher långa segersvit.

På andra håll i divisionen stod Los Angeles för en stark vändning mot Anaheim.

Med dryga fem minuter kvar av matchen såg Lias Andersson till att kvittera för Kings med sitt tredje mål för säsongen, och med mindre än 60 sekunder kvar på klockan fintade Anze Kopitar bort John Gibson och kunde lägga in avgörande 2–1.

Norr om USA:s landsgräns såg Montréal ut att ta ett kliv närmare slutspel.

Habs vände och vann över Winnipeg, mycket tack vare unge Nick Suzukis två mål och en assist.

Därmed fortsätter Montréal att lägga Calgary bakom sig och knappar in på Jets tredjeplats i tabellen.