Målsnålt och tjurigt när Frölunda vann toppmötet

Publicerad 2022-02-19

I toppmötet mellan Frölunda och Skellefteå saknades målen.

Men istället bjöds det på känslor, tufft spel och hög intensitet. Matchen slutade 3–0 till Frölunda efter en målexplosion i tredje perioden.

– Det är bara kul när det smäller, säger Andreas Borgman till C More.

Målen lös med sin frånvaro i Scandinavium. Åtminstone i två perioder. Men trots avsaknaden av målen så var det två lag som bjöd upp till kamp. Det var flera tunga tacklingar och överlag hårt spel.

Flera roughing-utvisningar utdelades under hela matchen.

– Vi får slita hårt. Det är bara kul när det smäller, jag njuter där ute. Ju mer desto bättre, säger Frölundas back, Andreas Borgman till C More efter andra perioden.

Målexplosion från hemmalaget

Tredje perioden startade i samma takt. Joel Lundqvist och Petter Granberg hamnade i luven på varandra tidigt. Sedan klev Elmer Söderblom fram och satte matchens första mål. Det var hans 17:e mål för säsongen.

Filip Johansson dubblade ledningen, bara 48 sekunder efter. Sedan tog Frölunda över totalt och Michael Spacek satte 3–0 och matchen var avgjord.

Frölunda är nu bara fyra poäng bakom serieledande Skellefteå.