”Svensk maffia styr i NHL-klubben”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Amerikanska anklagelser mot svenskarna

1 av 2 | Foto: AP
Henrik Zetterberg.

Red Wings hade en tuff säsong under nye tränaren Jeff Blashill.

Detroit Sports Rag uppger att Henrik Zetterberg underminerat tränaren genom att leda ”svensk maffia”.

Detroit Red Wings hade lite av en besvikelse till säsong när man som första lag åkte ut i Stanley Cup-slutspelet mot ett Tampa Bay Lightning som saknade bägge superstjärnorna Steven Stamkos och Anton Strålman.

I efterspelet till bakslaget letas förklaringar och enligt Detroit Sports Rag finns en del av förklaringen att hitta i Detroits svenskläger.

Enligt flera uppgiftslämnare till Detroit Sports Rag, inklusive en spelare, har ”en svensk maffia”, ledd av Henrik Zetterberg styrt kört över huvudtränare Jeff Blashill – under dennes första säsong i laget.

Fick fortsätta spela

”Svenskmaffian” uppges ha påverkat laguttagningar och sett till att Joakim Andersson plockades upp från AHL-laget Grand Rapids och sedan fått rikligt med speltid.

Zetterberg uppges även ha gjort klart för sina lagkamrater att det är hans röst som skall lyssnas till – inte Jeff Blashill.

Jonathan Ericsson hade en knackig säsong för Detroit och enligt Detroit Sports Rag beslöt sig Blashill för att bänka svensken under slutet av säsongen. Men Zetterberg uppges ha klivit emellan och sett till att Ericsson fick fortsätta spela.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!