Örebro krossade tabellettan Frölunda

Publicerad 2021-11-25

Åttan mot ettan.

Då lade Örebro beslag på trean – i en ordentlig kross.

– Örebro är totalförälskade i den här matchen medan vi bara tycker om den lite grann, konstaterar Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

Frölunda HC

Örebro kom till spel med två raka förluster i bagaget och ställdes mot ett Frölunda som övertygat under säsongsinledningen.

Men det dröjde inte länge förrän hemmalaget kopplade greppet.

Efter drygt tre minuter hade Emil Larsson petat in 1–0 och strax därpå såg Oliver Eklind till att fylla på till 2–0.

Matchbilden fortsatte i andra där Kovacs smällde in 3–0 innan Nicklas Lasu till slut fick till en reducering för gästerna.

Men det räckte inte på långa vägar.

Istället kunde Elias Ekström sätta dubbla spikar i kistan med först 4–1 och sedan även 5–1 i slutet av den tredje perioden.

”Ligger på en väldigt bra nivå i dag”

Samtidigt var det gott om känslor i matchen.

Domaren fick rycka in flera gånger om och sära på lagen och från Örebros del var man helt klart nöjda med sitt fysiska spel.

– Det ska alltid finnas där, men det ligger på en väldigt bra nivå i dag, säger Örebros Joel Mustonen

I och med segern ligger nu ÖHK på en sjundeplats i tabellen, en poäng bakom Oskarshamn.