Dubbla svenskmål i Seattles skalp

Uppdaterad 2021-12-06 | Publicerad 2021-12-04

Seattle Kraken gick och vann.

Tacka svenskarna för det.

Både Adam Larsson och Alexander Wennberg blev målskyttar i 4–3-segern mot Edmonton.

I nattens NHL fick vi se många mål. Vegas Golden Knights städade av Arizona med 7–1. Winnipeg Jets såg till att New Jersey Devils får inkassera en 8–4-förlust.

Men mest anmärkningsvärt i svenskväg var matchen mellan Seattle Kraken och Edmonton Oilers, tidig morgon svensk tid. När matchen stod och vägde i den första perioden klev Adam Larsson fram. Efter att ha fått pucken vid den vänstra tekningszonen drev han den framåt innan han läckert hittade målmaskorna med en chipp. Målet var Larssons andra för säsongen, och betydde 2–1 Seattle.

Det skulle inte dröja länge innan vi fick nästa svenskmål. På liknande manér som Larsson, men från den högra tekningszonen, var det Wennbergs tur i den andra perioden. Ett mål som innebar att Seattle utökade till 4–2.

Då spelade det ingen roll att Edmontons storstjärna Connor McDavid reducerade till 4–3 i tredje, och Wennbergs mål blev matchavgörande.

Lindholm med säsongens tionde

En fin skalp för de nystartade krakarna, som inför nattens match endast vunnit åtta av sina 23 spelade matcher. Nio av 24 nu alltså. Trots vinsten ligger man fortsatt näst sist i Pacific Division. Detta medan vi hittar matchens förlorare Edmonton på en andraplats i samma division.

Vi fick fler svenskmål i denna division. I matchen mellan Anaheim Ducks och Calgary Flames såg Elias Lindholm med sitt tionde mål för säsongen till att Calgary tog ledningen i mitten av den andra perioden. Sedan klev Rickard Rakell in i handlingarna, och tog med sin balja Anaheim in i matchen. Det blev till sist så jämnt att straffar fick skilja lagen åt. Där drog Calgary det längst strået, vilket gör att man fortsatt toppar i Pacific. Anaheim jagar vidare från en tredjeplats.