Jonsson spräckte sin målnolla i toppmötet

Uppdaterad 2022-02-18 | Publicerad 2022-02-17

Det vankades toppmöte i SHL.

Rögle gästades av Luleå och då var det 23 sekunder som blev avgörande för hemmalaget.

– Det är så vi ska spela i vår hemmaborg, säger Samuel Jonsson, en av målskyttarna till C More.

Luleå HF

Toppmötet startade med en mållös förstaperiod som präglades av avvaktande spel. Men sedan small det till. 1.50 in i andra perioden satte talangen Marco Kasper första målet för Rögle. 23 sekunder senare så gjorde backen Samuel Jonsson sitt första mål för säsongen. Det var en lättad Jonsson som äntligen spräckte målnollan.

– Det lättade ett gäng stenar från axlarna. Jag har fått bra hjälp från målvaktstränarna den senaste tiden så det var skönt att sätta den, säger en nöjd Samuel Jonsson till C More efter den andra perioden.

Oroande bilderna på målvakten

Efter 40 minuters hockey så stod det 3–1 till Rögle. Då tog hemmalaget till sin publik och det skapades ett mäktigt tryck i Catena Arena. Det blev ju inte sämre av att Anton Bengtsson styrde in sitt andra mål för kvällen, 18 sekunder in i tredje perioden.

Efter cirka fem minuter in i slutronden fick även Luleås målvakt Jacob Wallstedt kliva av efter att ha ådragit sig en skada. Av TV-bilderna att döma så såg det ut att vara en höftskada.

Nu är Rögle bara ett poäng bakom Skellefteå AIK som innehar förstaplatsen.