William Karlssons inledning på säsongen har varit seg poängmässigt.

På sju matcher i Vegas har det endast blivit två mål och en passningspoäng.

Men i natt mot Los Angeles Kings lossnade det ordentligt för Märstasonen.

Det har gått några dagar sedan Golden Knights sist stod på isen och när pucken släpptes i natt var det gasen i botten direkt.

Knappt hade en minut hunnit ticka iväg innan Nicolas Hague prickat 1–0 och en liten stund senare grejade Mark Stone 2–0.

Sedan dröjde det bara en minut innan William Karlsson introducerade sig för kvällen.

Svensken dundrade in på mål och tryckte en puck i benskyddet på Cal Petersen som Jonathan Marchessault förvaltade för 3–0.

I andra perioden slog de tidigt sina kloka huvuden ihop på nytt varpå Karlsson kunde packa in 4–0 för hemmalaget och en stund senare kom assist nummer två för svensken.

– Jag kände mig fräsch, mina ben kändes snabba. Man undrar ju alltid om man ska va lite ringrostig, men jag mådde bra, säger Karlsson efter matchen.

Bäst poängsnitt i väst

Med en sån ledning var det aldrig tal om någon vändning för Kings men gästerna lyckades ändå med två tröstmål i tredje.

– Deras fart var för mycket för oss. Det var ganska tydligt, konstaterar en besviken Todd McLellan, tränare i Los Angeles, efter matchen.

Men segern var Vegas som nu har vunnit sex av sina åtta inledande matcher.

Det innebär att Knights fortsatt har bäst poängsnitt i West Division, i en NHL-tabell som i år haltar mer än vanligt.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Nattens Kalifornienderby mellan Anaheim och San Jose blev en riktigt målfest.

Rickard Rakell och Hampus Lindholm hade varsitt assist för Ducks i en match som efter 4–4 vid övertid till slut fick avslutas på straffar.

Väl där var dock Sharks vassare och det blev gästerna som kammade hem extrapoängen efter att Ryan Donato och Kevin Labanc satt en straff vardera.