Publicerad 2020-10-30

Det blev en målfest i Norrköping.

Till slut var det Björklöven som segrade, med 5–7 mot Vita Hästen.

Umeå-klubben är obesegrade i de tio första matcherna i Hockeyallsvenskan.

0–2 till Björklöven tidigt i matchen. En stund senare stod det istället 4–2 till Vita Hästen. Målen fortsatte trilla in matchen igenom och när slutsignalen löd var det Björklöven som stod som segrare, med 5–7.

I andra perioden bjöds det på fem mål på bara lite drygt två minuter. Totalt i perioden blev det sex mål, fyra till Vita Hästen och två till Björklöven och i slutet av perioden var det Norrköpingsgänget som ledde. Men ”Löven” fortsatte göra mål även i tredje.

Björklövens Oskar Steen, som är inlånad från NHL-klubben Boston Bruins, blev tvåmålsskytt i den tredje perioden, och tog med det senare tillbaka ledningen, efter drygt tio minuter med 5–5.

Obesegrade

Hemmalagets tredje mål stod Linus Högberg för. Han plockade upp pucken bakom eget mål och helt på egen hand tog han med sig den, ända tills den gick i nätet bakom Björklövens målvakt.

Björklöven är fortsatt obesegrade i årets hockeyallsvenskan och innehar ledningen för tillfället. Vita Hästen befinner sig på en tionde plats.