Rysslands succé fortsätter – nollade Tjeckien

Publicerad 2019-05-13

Det ryska superlaget går från klarhet till klarhet.

Ryssland vann mot Tjeckien med 3–0 där Nikita Gusev gjorde matchens läckraste mål.

– Han är en fruktansvärt skicklig spelare, säger experten Roger Rönnberg i SVT.

Två matcher och lika många vinster – Ryssland och Tjeckien har fått bästa möjliga start på VM. När lagen ställdes mot varandra i mästerskapets tredje omgång bjöds publiken i Ondrej Nepela Arena på ett högintensivt och underhållande spel.

Och det var ryssarna som tog ledningen.

Med sju minuter kvar på den första perioden, i samband med att flera tjecker åkte för att byta, slog Ryssland till och Sergej Andronov, 29, prickade in ett 1–0-mål.

”Fruktansvärt skicklig”

Nästan exakt 20 minuter senare var det dags igen.

Efter ett vackert kombinationsspel mellan Nikita Gusev, 26, och Nikita Kucherov, 25, ställdes Gusev ensam mot målvakten Patrik Bartosak – och där gjorde forwarden allt rätt. Han grundlurade Bartosak och kunde enkelt lägga in pucken. 2–0.

– Gusev är en fruktansvärt skicklig spelare, så dynamisk och rörlig ute på isen, kommenterade experten Roger Rönnberg i SVT.

Zohorna träffade stolpen

Tjeckien inledde den tredje perioden med en stenhård ribbträff – och några minuter senare träffade tjecken Tomas Zohorna stolpen. Men reduceringen kom inte. I stället gjorde Nikita Zaitsev 3–0 i öppen kasse med minuten kvar att spela.

Ryssland spelar sin fjärde match på onsdag, mot Italien. Tjeckien möter Lettland på torsdag.