Publicerad:
Uppdaterad:

Carolina fixade fram game 7 mot Capitals

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Nej, Washington klarar inte att skaka av sig sin unga  utmanare.

Carolina vann måste-matchen hemma i lyckorusiga PNC Arena inatt. 

Så det blir en Game 7-thriller även i den serien.

– Jag har aldrig spelat en större match. Det ska bli fruktansvärt roligt, säger svenske centern Lucas Wallmark till Sportbladet efter 5-2-segern i sjätte ronden.

Efter den rungande 6-0-knocken hemma i Capital One Arena i förrgår, när de kände att de äntligen började spela ”Capitals-hockey” igen, hade regerande mästarna planerat att avgöra serien mot unga utmanaren Carolina Hurricanes i Raleigh i natt.

Men det gick inte alls.

Trots bra start och 1-0-ledning kunde de inte hålla de ettriga, energiska, respektlösa motståndarna stången. I tredje perioden blev Ovetjkin & co frånåkta och fick till slut spö med 5-2, efter ett mål i tom kasse i slutet.

– Ja, efter katastrofmatchen uppe i Washington senast lyckades vi samla oss till en riktigt fin insats. Vi gjorde exakt som vi ska och som jag varit inne på tidigare ska man spelare otroligt bra för att slå oss såna gånger, säger Lucas Wallmark när vi når honom efter urladdningen.

Foto: Gerry Broome / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Har ”Mr Game 7” i laget

Han fortsätter:

– Säkert är det lite frustrerande för Capitals. De ville nog gärna skaka av sig oss ikväll. Men vi ger aldrig upp.
Nej, och därför blir det nu, precis som i duellerna Boston-Toronto och San Jose-Vegas, ett direkt avgörande Game 7-drama mellan Capitals och Hurricanes i Washington natten till torsdag.

Wallmark igen:

– Jag har aldrig spelat en större match. Det ska bli fruktansvärt kul, jag tänker bara njuta. Det är för att få vara med om sånt här man lever, höll jag på att säga.

Få av kidsen i North Carolina-laget har uppträtt i liknande thrillers tidigare , men de har en äldre lagkamrat som vet precis allt om hur de går till.

Justin Williams – kallad ”Mister Game 7” efter alla matcherna av den sorten han avgjort under karriären.

– Ja, honom känns det inte alldeles dumt att ha på sin sida en sån här gång, skrattar Wallmark.

Fick mål bortdömt

Capitals har å andra sidan gott om spelare med gedigen erfarenhet av ”do-or-die”- matcher de också och får dessutom njuta av hemmaplansfördel. De behöver bara svälja vreden över att Alex Ovetjkin i natt fick ett, som de tyckte, korrekt kvitteringsmål bortdömt i tredje perioden. Det gäller att lägga fokus på sådant som går att kontrollera.

Andre Burakovsky stod för enda svenskpoängen, i form av en assist,  i sjätte matchen.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: