Efter petningen – kan göra comeback i Dif

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Axel Jonsson Fjällby skickas ned till Washington Capitals farmarlag.

Nu öppnar Djurgården för att 20-åringen kan återvända till Stockholm.

– Om Axel väljer att återvända till Europa finns ett tydligt ömsesidigt intresse från Djurgården och Axels sida, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Efter en succésäsong i Djurgården och spel i JVM tog Axel Jonsson Fjällby klivet till Nordamerika under sommaren.

20-åringen har under de senaste veckorna försökt ta en plats hos de regerande Stanley Cup-mästarna Washington Capitals – men i går fick han ett negativt besked från klubben.

Jonsson Fjällby klarade inte gallringen och får inleda säsongen i AHL-laget Hershey Bears.

Med det finns fler alternativ för den frejdige forwarden. Tack vare en Europa-klausul i sitt kontrakt har spelaren rätt att återvända till Europa i stället för att spela i AHL.

Räknar inte med Högström och Vejdemo

Nu bekräftar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson att han har god kontakt med Jonsson Fjällby och att klubben står redo att ta emot honom om han vill återvända.

– Axel och hans agenter har meddelat att de vill diskutera Axels situation med Washington innan de tar beslut i frågan. Om Axel väljer att återvända till Europa finns ett tydligt ömsesidigt intresse från Djurgården och Axels sida, säger Eriksson till Djurgårdens hemsida.

Annat är fallet med Marcus Högström och Lukas Vejdemo. Båda är tjänstlediga från sina kontrakt med Dif och ska försöka ta en plats i Calgary Flames respektive Montreal Canadiens.

– Båda har tydligt deklarerat till mig att de kommer att försöka visa sin spelstyrka i sina respektive AHL-klubbar för att senare under säsongen förhoppningsvis få chansen i Calgary och/eller Montreal, säger Eriksson.

Davidssons framtid osäker

En annan vars framtid är osäker är Jonathan Davidsson som försöker ta en plats i Columbus efter att han lämnade Djurgården efter förra säsongen.

– Jonathan Davidsson har imponerat på Columbus management och är i dagsläget en av 19 återstående forwards. Truppen kommer att bantas till 13-14 forwards senast i början på nästa vecka och därefter vet vi om Jonathan återvänder till oss för spel, säger Joakim Eriksson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!