Rögle stormar mot semifinal – ny seger mot Frölunda

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Rögle har kopplat ett järngrepp om semifinalplatsen.

Då riktar Roger Rönnberg hård kritik mot stora delar av laget.

– De behöver ta fram spegeln och fundera över sitt bidrag, säger tränaren Roger Rönnberg.

Rögle vann sin första slutspelsmatch i historien i går, och behövde inte vänta länge på nästa. De leder nu kvartsfinalserien med 2–0 i matcher efter att rivstartat söndagens hemmamatch mot de regerande mästarna från 2019, Frölunda.

Tidig ledning

Rögle vann skotten med hela 11–2 i den första perioden, utan att få utdelning. Därefter spelade Frölunda upp sig – men Rögle gjorde målen.

Simon Ryfors låg bakom lagets tre första mål och när Adam Tambellini gjorde 4–1 i början av den tredje perioden vara segern säkrad.

Hård kritik från Rönnberg

Jan Mursak gav visserligen matchen ny nerv med mindre än tre minuter kvar, men Cam Abbotts mannar höll undan och vann med 5–2 efter ett sista mål i tom kasse.

– Alla fyra kedjor bidrar och gör sitt bästa för laget. Vi måste fortsätta vara ödmjuka, säger Rögles tränare Cam Abbott på den efterföljande presskonferensen.

Roger Rönnberg riktade å sin sida kritik mot alla utom tre spelare.

– Vi har inte rätt attityd i de här matcherna. Vi behöver fler som lutar sig framåt och spelar sin bästa hockey för säsongen. Jag tycker jag har en kedja som gör det, Jan Mursaks kedja med Max Friberg och Robin Alvarez. Övriga behöver ta fram spegeln och fundera över vad deras bidrag är, säger han.

Adam Tambellini efter 4–1.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Adam Tambellini efter 4–1.
Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!