Erika Grahm

Erika Grahm avslutar spelarkarriären

Av: 

Hilda Djupenström

Erik Grahm.
Erik Grahm.

HOCKEY

Brynäs lagkapten och en av Sveriges största ishockeystjärnor, Erika Grahm, 30, lägger skridskorna på hyllan.

Ett tufft beslut, enligt henne själv.

– Det finns inte riktigt inom mig längre, säger hon till Brynäs IF:s hemsida.

Erika Grahm känner sig färdig med ishockeyspelandet på elitnivå – och vill istället ägna hela sitt engagemang åt att hjälpa andra att lyckas på isen.

– Jag älskar fortfarande att spela hockey lika mycket som när jag var tio år men den tid och det engagemang som krävs för att spela på absoluta toppnivå finns inte riktigt inom mig längre, säger hon till Brynäs IF:s hemsida.

De senaste åren har hon också spelat en viktig roll i att återuppliva damverksamheten i Brynäs, som damansvarig och sportchef. Det uppdraget, och ett större ansvar i klubbens övriga sportsliga organisation, blir huvudfokuset framöver.

”Kommer inte räkna mål”

– Tävlingsmänniskan i mig kommer inte kunna räkna mål, passningar och täckta skott längre utan det får bli andra saker. Jag hoppas hitta nya, spännande mål och utmaningar utanför isen och jag är nyfiken på det ”nya” livet som kommer nu, med allt vad det innebär, säger Grahm.

Grahms karriär innefattar 200 landskamper, två os och sex VM. Hon har gjort 16 säsonger som elitspelare och har bland annt varit med och tagit SM-guld med Modo. De senaste tre säsongerna har hon varit i Brynäs, där hon också varit lagkapten. Hon har också haft rollen som damansvarig och spelade sportchef de två senaste säsongerna.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Lövens ’drömvärvning’: ”Vi försöker göra klart med honom”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Erika Grahm

Ishockey

SDHL Svenska damhockeyligan