Luleå tappade ledningen två gånger om och föll mot Skellefteå.

Rimligt, anser Thomas Berglund.

– Det var välförtjänt att vi förlorade, säger Luleåtränaren efter matchen.

Skellefteå trivs i Norrbotten.

På tisdagskvällen kom västerbottningarnas åttonde vinst på de nio senaste bortamötena med Luleå. Men det krävdes straffar.

Hemmalaget inledde dock bäst. Efter en mållös första period, där Luleå vann skotten med 10–2, kom också rättvist 1–0 till Luleå i mellanakten.

”För dålig”

Victor Berglunds skott styrdes in bakom Skellefteås målvakt Arvid Söderblom. Målskytt? Niklas Olausson, som styrde in pucken med en liten klackrörelse. Målet, som var forwardens åttonde (8+12) för säsongen, godkändes efter videogranskning.

Men trots målet, och Luleåledning, var Olausson missnöjd efter två perioder.

– Andra är för dålig från vår sida. Vi är inte riktigt där. Vi är lite överambitiösa, sa 34-åringen i C More i periodpausen.

”Välförtjänt förlust”

Efter Einar Emanuelssons 2–1-mål 11.56 in i tredje perioden (Roland McKeown kvitterade dessförinnan) var Luleå på väg mot tre poäng.

Men Skellefteå kvitterade ytterligare en gång, genom Jonatan Berggren. Och det var också Skellefteå som fick med sig bonuspoängen, efter straffar.

– Vi spelade bra i första, sen möter vi ett lag som skärper till sig. Vi var inte vakna de två sista perioderna. Det var välförtjänt att vi förlorade, säger Luleås tränare Thomas Berglund efter matchen.