Publicerad 2021-01-16

Rögle hittade tillbaka till formen mot HV71.

De körde över Jönköpingslaget med en 5–1-seger.

– När fyra spelare står still är det svårt att spela hockey, säger HV:s Johannes Kinnvall i C More.

Serieledande Rögle drog på sig många utvisningar och öppnade upp för HV71. Men endast en gång lyckades HV förvalta det, och Rögle segrade med hela 5–1.

Rögle startade matchen med två mål i den första perioden. HV hade svårt att svara, och trots att de fick mycket spel i powerplay kom de inte loss.

Under en av de fyra utvisningar som Rögle fick i andra perioden hittade HV rätt med pucken och kunde reducera. Men de hade fortsatt svårt att hitta rätt i spelet.

Petter Rönnqvist var hård mot Jönköpingslaget, när de diskuterade matchen i C Mores studio.

– HV har problem. Man synkar inte ihop med varandra, man sätter varandra i skiten.

”Jag spelar fruktansvärt slarvigt”

Johannes Kinnvall kunde inte göra annat än att hålla med.

– Det är slarvigt spel, jag själv spelar fruktansvärt slarvigt därute nu. Jag kan inte fortsätta så här om vi ska vinna. Vi söker det svåra men vi måste göra det enkla, säger han i C More.

Men istället var det Rögle som gick ut i tredje perioden och utökade ledningen, tre gånger om. Det första var ett magnifikt mål av Adam Tambellini. Han bröt sig loss från HV:s Emil Johansson och tog sig själv fram till mål och satte pucken upp i krysset.

Rögle, som har gått tyngre på senaste tiden, med bara en seger under ordinarie tid på de fem senaste matcherna, plockar välbehövliga poäng för att hålla sig kvar i toppen av tabellen.