Silfverberg målskytt – skadad

Publicerad 2018-10-15

NEW YORK. Det var en både ljuvlig och dyster natt för Jakob Silfverberg.

Först konsoliderade han NHL-karriärens hittills bästa grundseriestart med höstens tredje mål.

Sedan tvingades han lämna isen med en skada.

– Vi vet inte hur allvarligt det är förrän om några dagar, säger coachen Randy Carlyle efter Anaheims 3-2-seger över St. Louis

Han har aldrig inlett en säsong lika övertygande som i år, Jakob Silfverberg – och den fortsatte alltså i samma blixtrande stil i nattens bortafajt mot St. Louis Blues.

Den hade pågått i en knappt en period när fick en suverän djupledspassning av rookien Max Comtois på offensiv blålinje, störtade fri mot mål – och snärtade in en sylvass handledare precis ovanför Chad Johnsons plockhandske.

Det var hans tredje fullträff på bara sex matcher.

”Vet om några dagar”

Tyvärr fick kvällen i Scottrade Center ändå ett tråkigt slut för den 28-årige gästriken.

I början av tredje perioden träffades han av ett skott på vänsterhanden, tvingades lämna isen och återkom sedan inte mer.

– Vi vet inte hur allvarligt det är förrän om några dagar, säger coachen Randy Carlyle, som redan har stjärnorna Ryan Getzlaf och Corey Perry och Ondrej Kase på skadelistan, med ett par djupa suckar till Orange County Register.

Lindholm poäng fyra matcher i rad

Han kunde dock trösta sig med att Ducks ändå lyckades vända 1-2-underläge i tredje perioden och till slut vann nattens match med 3-2.

Och med att Hampus Lindholm stod för två assist och har producerat poäng i fyra matcher i rad.

Alex Steen gjorde det ena av hemmalagets  mål, men hade ändå lätt att hålla inne med glädjen eftersom detta var tredje gången under seriestarten Blues tappade en ledning i tredje perioden.

– Just nu begår vi för många omogna individuella misstag. Inte bara sådana som leder till att motståndarna gör mål utan sådana som ger dem momentum. Det måste vi såklart städa upp, säger han till TSN.

I det finländska supermaktsmötet mellan Patrik Laines Winnipeg och Sebastian Ahos glödheta Carolina var det den förstnämnde som drog längsta strået.

Jets vann med 3-1 – och skarpskytten från Tammerfors gjorde andra målet för säsongen med sitt patenterade direktskott i ett powerplay i tredje perioden.

– Carolina glöder just nu, så det här känns som en mycket tung seger, säger coachen Paul Maurice.