Washington krossade Tampa igen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Washington Capitals håller på att ställa till med något riktigt sensationellt.

De mosade Tampa på bortaplan i natt igen – och är nu bara två segrar från Stanley Cup-finalen.

– Vi har definitivt fått in något i laget som inte funnits tidigare, säger André Burakovsky till Sportbladet efter 6-2-segern.

”Vi måste göra allt bättre nästa gång och framförallt se till att inte släppa in första målet”.

Så löd budskapet i Tampa Bay Lightnings omklädningsrum efter den inledande 2-4-förlusten hemma i Amalie Arena i fredags.

Och så hann match nummer två i natt inte pågå mer än 28 sekunder förrän Tom Wilson stänkte in en puck på Andrej Vasilevskij…

Sedan lyckades hemmalaget visserligen vända med hjälp av två powerplay – efter två högst kontroversiella utvisningar – men tonen var liksom satt med gästernas start och när de fick spela fem mot var de faktiskt överlägsna konferensettan.

Foto: Mike Carlson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Capitals såg hungrigare ut, hade mer energi, kom upp i mycket högre tempo, visade mer killer-instinkt i avslutningarna – och vann till slut med 6-2.

– Ja, vi har kontrollerat bägge matcherna här nere hela tiden, hållit oss till vår ”gameplan” och alla i laget har verkligen jobbat för varandra, säger Andre Burakovsky, när vi talar med honom efter slutsignalen

”Känns bättre och bättre”

Han fortsätter: 

– Stämningen i gruppen är också helt otrolig. Vi har under senaste veckorna fått in något i laget som inte funnits här tidigare.

Vinsten i serien mot gamla plågoanden Pittsburgh, och det faktum att de äntligen tog sig förbi andrarundan, har därvid lag betytt väldigt mycket.

– Ja, jag satt ju på läktaren under den serien och det var fruktansvärt nervöst, mycket värre än att spela mig själv, men det var fantastiskt att se hur bra killarna spelade och naturligtvis har det gjort mycket för självförtroendet. Pittsburgh är ett extramt bra lag, säger ”Burra”.

Som alltså varit skadad sedan början av den inledande serien mot Columbus, och till och med tvingats genomgå ett kirurgisk ingrepp, men gjort comeback mot Tampa och i natt såg klart pigg ut.

– Precis som väntat är timingen och tempot lite off, så jag försöker inte göra något extra. Jag bara spelar enkelt och det känns bättre och bättre hela tiden.

”Vi ska inte bromsa”

Nu återstår bara att Nicklas Bäckström, som missade tredje matchen i rad med sin handskada, blir såpass återställd att han kan spela också.

– Ja, skrockar landsmannen Burakovsky, jag är på honom hela tiden. Han får se till att bli bra nu.

Efter segrarna i västra Florida har Washington alltså 2-0-övertag och ska spela de kommande två matcherna hemma i Capital One Arena. Vinner de bägge är de klara för Stanley Cup-final.

– Det är bara för oss fortsätta på samma sätt. Vi ska inte bromsa nu, tvärtom, vi ska trycka till på gasen och lägga i en ännu högre växel, säger ”Burra”.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE