Tvingades utgå efter otäck smäll

Publicerad 2016-02-16

Mikael Tellqvist ut med befarad nackskada

Den underhållande matchen mellan Växjö och Djurgården fick ett olyckligt slut.

I den tredje perioden tvingades målvaktsveteranen Mikael Tellqvist med en otäck skada.

– En riktig smäll mot huvud och nacke, säger experten Arto Blomsten i C More.

Både Växjö och Djurgården bjöd på högoktanigt spel och, inte minst, mycket mål.

Men vid likaläge, 4–4, i den tredje perioden klämdes Mikael Tellqvist huvud mellan stolpen Växjöforwarden Josh Hennessys överkropp.

– Det såg otäckt ut med den böjningen på nacken, säger Arto Blomsten i C More.

Tvingades kliva av

Den 36-årige målvakten stod länge vid Djurgårdens bås för vård innan han vandrade in i omklädningsrummet med, till synes, smärtor i nacken.

Mantas Armalis fick ersätta Tellqvist med tolv minuter kvar av tredje perioden och svarade för en jätteräddning när Växjö hade ett kanonläge att avgöra matchen i slutsekunderna.

Till slut tvingades straffar tillämpas för att sära lagen åt i den svängiga matchen.

Då klev Mikko Lehtonen fram och avgjorde för Djurgården som därmed tog fjärde raka segern mot Växjö den här säsongen och har vunnit fem matcher och spelat en oavgjord mot smålänningarna med CHL inkluderat.

"Känns som en nystart"

– Vi är väldigt nöjda med två poäng, säger Djurgårdens nye finländare i C More och pratar om vad flytten från Örebro till Djurgården betytt för honom.

– Det känns som en nystart. Jag är väldigt glad här, säger han.

Växjötränaren Sam Hallam var dock inte alls särskilt missnöjd – trots förlusten.

– Det är jäkligt små marginaler, vi skapar mycket. Jag gillar verkligen det trycket vi har i laget i dag. Vi flyttade pucken bra och hade en bra fart i spelet. Mycket av det vi pratar om var bra.