Capitals-målvakten gjorde vad han kunde.

Han tog 48 av 50 skott.

Ändå fick Philipp Grubauer, 25, se sitt Tyskland falla mot den regerande världsmästaren.

Kanada är klart för semifinal efter 2–1 på torsdagen.

Kanada är en av favoriterna till VM-guldet. Den dubbla regerande världsmästaren vann gruppen trots en missräkning mot Schweiz (förlust med 2–3) och väntades få en enkel resa i kvartsfinalen mot Tyskland på torsdagen.

Men värdnationen ville annorlunda.

Fråga Philipp Grubauer, 25.

Washington Capitals-målvakten var enorm mellan stolparna, motade bort 48 av 50 skott och gav Tyskland hopp ända in i slutet.

Pressade för kvittering

Men de två baklängesmålen (ett i första och ett i andra perioden) räckte för att hoppet om en semifinal skulle gå upp i rök. Kanada dominerade matchen, körde slut på Tyskland redan i andra perioden (där man vann skotten med 20–1) och lyckades gå till attack även i numerärt underläge i tredje.

Tyskland reducerade visserligen genom Yannic Seidenberg med 6.39 kvar av matchen, men närmare kom aldrig värdnationen, trots ett massivt stöd från läktarna i Köln.

För Kanada väntar nu semifinal mot Ryssland på lördag.