Calgary vann toppmötet – trots Kempes dubbel

Publicerad 2022-04-05

Los Angeles Kings Adrian Kempe slog till med dubbla fullträffar.

Men det var Calgary Flames som gick segrande ur nattens toppmöte – efter bland annat ett mål av Elias Lindholm.

Tvåan mot ettan i Pacific division. Los Angeles Kings tog i natt emot Calgary Flames.

Gästerna fick en smakstart.

Johnny Gaudreau skickade i väg ett skott bakom den förlängda mållinjen som letade sig hela vägen in i mål. Hur länge de hade spelat? Endast tio sekunder.

Men sedan klev Adrian Kempe in i handlingen på riktigt och vände matchen på egen hand.

1–1 fixade svensken med ett direktskott och 2–1 pricksköt han in bakom Calgarymålvakten Jacob Markström.

Calgary vände och vann

Med sju minuter kvar av den andra perioden kvitterade Elias Lindholm. Svensken tog sig in i slottet och med ett stenhårt direktskott satte han dit 2–2.

Minuten senare fastställde Gaudreau, med nattens tredje poäng, slutresultatet 3–2 till Calgary.

Kempes kvitteringspuck var svenskens 30:e mål den här säsongen – en milstolpe han aldrig tidigare lyckats med.

Flames seger innebar att de drygar ut sin ledning i Pacific division. Med tre matcher mindre är Calgary nu fem poäng före nattens motståndare Los Angeles.

Även i mötet mellan Columbus och Boston noterades lagets svenskar för poäng.

Emil Bemström gav sitt Blue Jackets ledningen efter 4,5 minuter spelade.

Båda lagen gjorde två mål vardera under ordinarie tid och i förlängningen stod sedan Hampus Lindholm för en matchavgörande assist. Svensken vann puck på offensiv blålinje och spelade fram Jake DeBrusk som ordnade segern till sitt Boston Bruins.