”Pettersson gör mål! Nej? Jo!”

Publicerad 2019-12-20

Elias Pettersson satte två mål för Vancouver i morse... eller?

– Pettersson gör mål! Nej, det gör han inte! Jo, det gör han, skrek Sportsnets kommentator.

Anledningen: pucken fastnade bakom mittstolpen i målburen.

Vancouver vann mot Vegas med 5–4 efter förlängning.

Elias Pettersson är glödhet igen. Han avslutade den målrika förstaperioden genom att göra 3–1 med 28 sekunder kvar till vilan – den 21-årige svenskens 15:e mål för säsongen.

Vegas kom tillbaka i den mittenperioden med både reducering och kvittering, men drygt nio minuter in i den tredje perioden kom kontringen och målet som åter gav Canucks ledningen.

Radarpartnern Brock Boeser parallellpassade från höger till vänster och Elias Petterson tog emot pucken och snärtade in den i mål.

Fastnade i buren

Men det tog ett par sekunder innan Sportsnets kommentator John Shorthouse och publiken i Rogers Arena uppfattade det.

– Pettersson gör mål! Nej, det gör han inte! Jo, det gör han, skrek Shorthouse.

Pucken fastnade nämligen bakom mittstolpen i buren och var delvis dold.

Just den fullträffen räckte dock inte till seger, Mark Stone kvitterade nämligen med knappt fem minuter kvar.

Elva i poängligan

Vancouver fick dock sista ordet när Chris Tanev tryckte in 5–4 90 sekunder in i förlängningen.

I och med de två målen toppar Elias Pettersson den svenska målligan (16), ett före Victor Olofsson och Elias Lindholm. Pettersson har också 21 assist och de 37 poängen placerar honom som elva i NHL:s poängliga.