Döms ut efter matchstraffet: ”Oförsvarligt”

Björklöven vann efter Liss dubbla kanoner

Mora drog på sig två matchstraff i den andra perioden mot Björklöven.

Viktige forwarden Måns Carlsson riskerar nu att stängas av inför slutspelet.

– Oförsvarligt, säger C Mores expert Harald Lückner.

Sista omgången inför det hockeyallsvenska slutspelet.

Då drog Mora på sig två matchstraff mot Björklöven. Den allsvenske debutanten Emil Lothström, 18, fick ta en tidig dusch efter en boarding på Pontus Andreasson tidigt i den andra perioden.

Björklöven lyckades inte utöka 1–0-ledningen de hade med sig från den första perioden i powerplay-spelet, men de skulle få en ny chans.

”Fult och vårdslöst”

Med sex minuter kvar av perioden satte Måns Carlsson en armbåge i huvudet på Karl Johansson, som blev fly förbannad.

Domarna fick lugna ner Björklövens back samtidigt som Carlsson fick lämna isen.

– Det är fult och vårdslöst. Och han sätter laget i en dålig sits med fem minuter (i boxplay). Han kan även spräcka förstakedjan som är så viktig när man går in i ett slutspel, säger Harald Lückner i C More.

Tidigare under söndagen kom beskedet att Väsbys stjärna Raphael Lavoie stängs av i tre matcher efter sitt matchstraff i fredagens match mot Almtuna. Han missar därmed de två första matcherna i det negativa kvalspelet mot Kristianstad.

Två mål av Liss

Om även Måns Carlsson skulle straffas ytterligare av disciplinnämnden kan han missa Moras inledande kvartsfinalspel.

– Det är oförsvarligt. Han har ett ansvar mot sitt lag och sina kompisar på bänken, säger Lückner.

Björklövens Olle Liss pricksköt in två mål med 40 sekunders mellanrum under Carlssons utvisning.

– Vi hade kunnat göra några fler. Två får duga, säger Liss med ett leende i C More.

Björklöven vann med 3–1 och slutade på tredje plats i grundserien. Mora blev sexa.